Національна школа суддів України

Підготовка суддів місцевих загальних судів, призначених на посаду судді вперше 12 - 23 вересня м. Донецьк

    12 вересня 2011 року в Донецькому регіональному відділенні Національної школи суддів України розпочато підготовку суддів місцевих загальних судів, яких призначено на посаду вперше.

    На заняттях присутні судді Луганської області у кількості 5 осіб та судді Донецької області у кількості 8 осіб, загалом 13 слухачів.


         Програмою передбачено тематичні лекції з загальних  дисциплін про судоустрій і статус суддів України, проблемні питання судово-правової реформи, етика та психологія суддів. Буде розглянуто питання застосування Конвенції в судочинстві, питання судового діловодства, мистецтво правового письма і процесуального документування, написання судових рішень.


         Більшість часу буде приділено темам, присвяченим практиці розгляду справ по кримінальному, цивільному, сімейному, земельному, трудовому та ін. законодавству.


         Викладачами будуть судді Апеляційного суду Донецької області: Єстеніна В.В., Огурецький В.П., Осипчук О.В., Свіягіна І.М., Калініч Н.І.;  судді у відставці Рибалко Л.І. та Бугрим Л.М.;  начальник відділу  Головного управління юстиції у Донецькій області Жемеріка К.О.; головний психотерапевт Головного управління охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації  Беро М.П. та представник ДСА з інформаційних технологій Цибулько Р.В.

Програма підготовки