Національна школа суддів України

Підготовка суддів місцевих загальних судів, призначених на посаду судді вперше 12 - 23 вересня м.Чернівці

12 вересня 2011 року   в Чернівецькому  регіональному відділенні  Національної  школи суддів України в м. Чернівці  розпочато підготовку суддів місцевих загальних судів, яких призначено на посаду судді вперше . У даному заході приймають участь 14 суддів із Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької областей.  З початком навчання слухачів привітали перший заступник голови апеляційного суду Чернівецької області Тарбинський В.Г. та  директор регіонального відділення  Іваніцький С.М.


            Протягом навчання будуть висвітлені як загально - теоретичні теми, так і теми з цивільного та кримінального  законодавства України. Зокрема:

    • Проблемні питання,пов’язані із застосуванням Закону України "Про застосування амністії в Україні"виконання "Положення про здійснення  помилування" ,затвердженого Указом Президента країни від 19липня 2005 року. 1118/2005.Відмінності від інших видів звільнення від відбування покарання.
    • Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод  людини та практика Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці;
    • Антидискримінаційне законодавство та практика його застосування. Роль суду та шляхи подолання проблеми торгівлею людьми. Вивчення аспектів застосування положень Конвенції ООН з ліквідації всіх форм дискримінації щодо жінок.
    • Захист прав  на свободу  в кримінальному процесі. Використання зізнань підозрюваних у ході судового слідства. Реалізація  обвинуваченим права на захист,та інші.
  •    

            До викладання залучатимуться: 9 викладачів - суддів апеляційного суду Чернівецької області,керівник апарату апеляційного суду та головний спеціаліст Чернівецького РВ НШСУ.


            Заняття відбудуться в приміщенні Чернівецького регіонального відділення  суддів України  за адресою: вул. Руська, 32, м. Чернівці. Телефон для довідок: (0372) 579-210.

Програма підготовки