Національна школа суддів України

Семінар періодичного навчання суддів з метою підвищення рівня кваліфікації «Роль суддів у запобіганні поганому поводженню із затриманими та ув‘язненими з погляду міжнародних стандартів захисту прав людини», 14 вересня, м.Львів

 

     14 вересня 2011р. на базі Львівського регіонального відділення з групою суддів загальних судів, вперше призначених на посаду спільно та за фінансової підтримки Європейської комісії в рамках проекту Харківської правозахисної групи «Створення національної системи попередження катувань та жорстокого поводження в України» проведено семінар періодичного навчання суддів з метою підвищення рівня кваліфікації на тему: «Роль суддів у запобіганні поганому поводженню із затриманими та ув‘язненими з погляду міжнародних стандартів захисту прав людини».


     На семінарі висвітлювались механізми запобігання катуванням і поганому поводженню. Доповіді правових експертів ґрунтувались на рішеннях Європейської конвенції про захист прав людини та основних свобод проти України та основна увага приділялась ст..ст. 2,3,5 та 6 ЄКПЛ.

   


     Згідно програми слухачам були представлені доповіді та презентації пана Михайла Тарахкало та пані Яни Заікіної – правових експертів Харківської правозахисної групи; пана Миколи Тагаєва – судово-медичного експерта вищої категорії та пана Руслана Тополевського – к.ю.н., експерта Центру правових та політичних досліджень «СІМ».