Національна школа суддів України

Cемінар періодичного навчання суддів з метою підвищення рівня кваліфікації «Запобігання насильству в сім’ї. Розгляд судами справ, пов’язаних з насильством в сім’ї. Проблеми судового захисту прав потерпілих від насильства в сім’ї в Україні», 15-16 вересня,

  

15-16 вересня 2011 року Донецьким регіональним відділенням проведено семінар періодичного навчання суддів з метою підвищення рівня кваліфікації на тему: «Запобігання насильству в сім’ї. Розгляд судами справ, пов’язаних з насильством в сім’ї. Проблеми судового захисту прав потерпілих від насильства в сім’ї в Україні» для суддів місцевих загальних судів, організований за підтримкою ЄС та ПРООН.

На семінарі були присутні судді місцевих загальних судів Донецької та Луганської областей у кількості 24 осіб.

Лекторами по темам семінару були: Шаповалова О.А., суддя Верховного Суду України; Ковтюк Є.І., суддя Верховного Суду України; Христова Г.О., доцент Національного Університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого»; Павлиш С.О., експерт з питань протидії насильству Програми рівних можливостей та прав жінок в Україні ПРООН – ЄС; Євсюкова М.В., директор юридичного департаменту Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда - Україна».

Семінар пройшов на високому професійному рівні. Судді активно обговорювали надану інформацію, приклади зі справ, розглянутих судами України та судами інших країн. Також активно працювали в малих групах по розгляду ситуаційних задач та висловлювали свої думки щодо конкретних рішень.

Організаційні заходи щодо проведення семінару забезпечено Донецьким регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор - Татькова Зоя Федорівна)

По закінченню, слухачі семінару отримали Сертифікати.