Національна школа суддів України

Cемінар періодичного навчання суддів апеляційних адміністративних судів з метою підвищення рівня кваліфікації на тему: “Написання судових рішень”. 26-28 вересня 2011, м.Київ

26 вересня 2011 року в Національній школі суддів України в рамках періодичного навчання суддів апеляційних адміністративних судів з метою підвищення рівня кваліфікації розпочато роботу семінару на тему: “Написання судових рішень”.

Більше фотографій можна побачити у фотогалереї (перейти)


З вітальними словами на відкритті цього семінару виступили Володимир Мазуроксуддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист України, начальник відділу підготовки суддів та працівників апаратів судів НШСУ; Оксана Сироїд, національний менеджер проектів Координатора проектів ОБСЄ в Україні, старший викладач Національного університету “Києво– Могилянська академія” та Роман Куйбіда, асистент кафедри правосуддя юридичного факультету Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, кандидат юридичних наук, який презентував слухачам книжку  “Розвиток адміністративної юстиції в країнах колишнього Радянського Союзу”, яка є першим порівняльно – правовим оглядом систем адміністративної юстиції в усіх 15 державах – республіках  колишнього Радянського Союзу. У ній міститься інформація пр. правове регулювання(законодавчі акти); інституційна основа (суди, їхня компетенція та підсудність); процесуальна основа (особливості судочинства в адміністративних справах). Видання розраховане на тих, хто цікавиться адміністративним правом та механізмами адміністративної юстиції.

На початку семінару слухачів було поділено на чотири навчальні групи, після чого відбулося знайомство між учасниками семінару та з’ясування їхніх очікувань щодо семінару.

Перед завершенням роботи семінару відбулася презентація результатів взаємного аналізу судових рішень в адміністративній справі, які були підготовлені групами слухачів напередодні за фабулою. Судді проаналізували зазначені судові рішення під кутом зору стилістичних вад, слухачі обговорили питання, які виникли при підготовці цих рішень, їх обґрунтованість, структурованість і стиль та вислухали коментарі  національного менеджера проектів Координатора проектів ОБСЄ в Україні Оксани Сироїд, яка також розповіла слухачам про завершення підготовки посібника для суддів, за допомогоюякого судді зможуть готувати більш якісні судові рішення.

Слухачі обмінялися думками про досягнення їхніх очікувань щодо семінару та подякували Координатору проектів ОБСЄ в Україні, викладачам Оксані Сироїд та Роману Куйбіді, Національній школісуддів України за організацію та проведення навчання.

На завершення семінару слухачі отримали Сертифікати Національної школи суддів України та Координатора проектів ОБСЄ в Україні.


Організаційні заходи щодо проведення семінару забезпечено за фінансової підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

Програма семінару (перейти)