Національна школа суддів України

Підготовка суддів місцевих загальних судів, призначених на посаду судді вперше 12 - 23 вересня м.Дніпропетровськ

12-23 вересня 2011 року в актовому залі апеляційного суду Дніпропетровської області, відповідно до Графіка підготовки суддів та працівників апаратів судів Національної школи суддів України на друге півріччя 2011 року проведено підготовку суддів місцевих загальних судів, призначених на посаду вперше за програмою, що розрахована на 72 години.

До читання лекцій запрошено: Гайдук Віру Іванівну - заступника голови апеляційного суду Дніпропетровської області; Живоглядову Ірину Карлівну - секретаря судової палати з кримінальних справ апеляційного суду Дніпропетровської області; Красвітну Тетяну Петрівну, Осіян Олексія Миколайовича, Глущенко Надію Григорівну, Кочкову Наталію Олексіївну, Чернусь Катерину Петрівну, суддів апеляційного суду Дніпропетровської області; Поплавського Володимира Юрійовича, заступника голови Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду. 

Також учасники заслухали лекції Єрмолаєвої Тетяни Василівни, старшого викладача кафедри практичної психології Дніпропетровського університету економіки та права на такі теми: «Особливості судових експертиз. Питання їх призначення і проведення. Напрямки розвитку судових експертиз» та «Психологія діяльності судді та психологічні аспекти розгляду судових справ».

Слухачі мали змогу відвідати засідання під час розгляду справ судової палати з кримінальних та цивільних справ  апеляційного суду Дніпропетровської області, а також провести обговорення своїх вражень із заступником голови апеляційного суду Дніпропетровської області Гайдук Вірою Іванівною.

Учасниками тренінгу визначено найбільш актуальні теми підготовки: «Порядок проведення судового засідання з розгляду цивільних і кримінальних справ з початку відкриття провадження по справі і до видалення до нарадчої кімнати», «Правила визначення підсудності справ».

В анкетному опитуванні слухачі висловили побажання щодо залучення суддів апеляційних судів, Верховного Суду України та вищих спеціалізованих судів  до викладання на тренінгах.

За результатами навчання 21 судді вручено Сертифікати НШСУ.

Організаційні заходи щодо проведення підготовки забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор Баштанник Алла Григорівна).

Програма підготовки (перейти)