Національна школа суддів України

Семінар періодичного навчання суддів з метою підвищення кваліфікації на тему: «Запобігання насильству в сім’ї. Розгляд судами справ, пов’язаних з насильством в сім’ї. Проблеми судового захисту прав потерпілих від насильства в сім’ї в Україні», 19-20 верес

19-20 вересня 2011 року у конференц-залі готелю «Рейкарц» міста Дніпропетровськ, відповідно до Графіка підготовки суддів та працівників апаратів судів Національної школи суддів України на друге півріччя 2011 року, проведено семінар періодичного навчання суддів з метою підвищення кваліфікації на тему: «Запобігання насильству в сім’ї. Розгляд судами справ, пов’язаних з насильством в сім’ї. Проблеми судового захисту прав потерпілих від насильства в сім’ї в Україні».

 

З привітальними словами перед слухачами виступили:

- Павліш Світлана Олегівна, експерт з питань протидії насильству Програми розвитку ООН «Програма рівних можливостей та прав жінок в Україні»;

- Гайдук Віра Іванівна, заступник голови апеляційного суду Дніпропетровської області;

- Баштанник Алла Григорівна, директор Дніпропетровського регіонального відділення Національної школи суддів України.

Для проведення лекційних занять, демонстрації презентацій, проведення рольових ігор в малих групах і відповідей на запитання запрошено Христову Ганну Олександрівну та Байду Антона Олександровича, доцентів Національного Університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого».

Слухачі семінару ознайомилися з проблемами судового розгляду справ, пов’язаних з насильством в сім’ї, а також прослухали лекції:

-  щодо ролі суду в системі попередження та протидії насильству в сім’ї;

-  щодо способів захисту від насильства в сім’ї на рівні ООН та Ради Європи;

- щодо особливостей розгляду судами справ про адміністративні правопорушення, пов’язаних з вчиненням насильства в сім’ї та особливостями судового розгляду кримінальних справ, пов’язаних з насильством в сім’ї;

У періодичному навчанні з метою підвищення рівня кваліфікації взяли участь 37 суддів з Дніпропетровської, Запорізької та Кіровоградської областей.

Проведено традиційне анкетування слухачів.

По закінченню семінару Деркач Наталія Миколаївна, голова апеляційного суду Дніпропетровської області і Баштанник Алла Григорівна, директор Дніпропетровського регіонального відділення Національної школи суддів України вручили слухачам Сертифікати встановленого зразка НШСУ.

Організаційні заходи щодо проведення семінару забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням НШСУ (директор Баштанник Алла Григорівна) спільно з Програмою розвитку ООН «Програма рівних можливостей та прав жінок в Україні» за фінансової підтримки Європейського Союзу та ПРООН.

Програма семінару (перейти)