Національна школа суддів України

Підготовка судових розпорядників місцевих загальних та апеляційних судів областей, 3-7 жовтня 2011, м.Дніпропетровськ

03 жовтня 2011 року у Дніпропетровському регіональному відділенні Національної школи суддів України у відповідності з Графіком підготовки суддів та працівників апаратів суддів на ІІ півріччя 2011 року, затвердженого наказом ректора № 242 від 24.06.2011р., розпочато підготовку судових розпорядників місцевих загальних та апеляційних судів областей.

Підготовка працівників апаратів судів проводиться згідно Програми, затвердженої Оксаною Петрівною Кучинською, Проректором з підготовки кадрів для судових органів Національної  школи суддів України.

Лекційні заняття відбуваються в актовому залі апеляційного суду Дніпропетровської області (вул. Харківська, 13).  

На заняття прибули 13 слухачів з Дніпропетровської і Запорізької областей. У зв’язку з відсутністю фінансування на відрядження до регіонального відділення не прибули розпорядники з Кіровоградської області.

До читання лекцій запрошені: Москалець Аліна Петрівна, в.о. начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області; Карпеко Євгенія Володимирівна, начальник відділу документування, організаційного забезпечення діяльності та безпеки судів територіального управління Державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області; Ганькова Олександра Валеріївна, завідувач сектором інформаційних технологій, забезпечення ведення Єдиного державного реєстру судових рішень територіального управління Державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області; Поліщук Катерина Василівна, провідний спеціаліст відділу представництва інтересів в судах та міжнародного співробітництва Головного управління юстиції у Дніпропетровській області; Табаков Олексій Валерійович, старший судовий розпорядник апеляційного суду Дніпропетровської області та інші фахівці. 

Єрмолаєва Тетяна Василівна, старший викладач кафедри практичної психології Дніпропетровського університету ім. Альфреда Нобеля, провела лекції на такі теми:

-         «Психологія діяльності працівника судового апарату. Спілкування зі сторонами судового процесу, які не обізнані з вимогами судового процесу. Засоби оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду: взаємовідносини судді з помічником судді, секретарем судового засідання, тощо. Психологічні та суспільні фактори, їх вплив на здійснення судочинства в судах. Запобігання ефекту професійного вигорання»

-         «Етика поведінки та зовнішнього вигляду (dress-code) працівників апарату суду на робочому місці, при виконанні службових обов’язків».

Організаційні заходи щодо проведення підготовки забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор Баштанник Алла Григорівна).

Дніпропетровське регіональне відділення Національної школи суддів України (приміщення ТУ ДСА України в Дніпропетровській області):

м. Дніпропетровськ, пр. Карла Маркса, 57; к. 301.

Телефон для довідок: (0562) 38-63-88.