Національна школа суддів України

Підготовка секретарів судового засідання місцевих та апеляційних господарських судів 10 - 14 жовтня 2011, м.Донецьк

10 жовтня 2011 року в Донецькому регіональному відділенні, у відповідності з Графіком підготовки суддів та працівників апаратів судів Національної школи суддів України на друге півріччя 2011 року, розпочато підготовку секретарів судового засідання місцевих та апеляційних господарських судів. 

На заняттях присутні 17 слухачів: з Донецької області – 13, з Луганської області – 4.

Підготовка проводиться згідно Програми, затвердженої Кучинською О.П., Проректором з підготовки кадрів для судових органів НШСУ. За програмою буде висвітлено такі теми: українське ділове мовлення; основні положення Закону України «Про судоустрій і статус суддів»; застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод людини та практики ЄС; Закон України «Про засади запобігання та протидії корупції».

Також приділено особливу увагу темам про безпосередню участь секретарів у судовому засіданні, застосуванню технічними засобами під час фіксування судового процесу та загальним темам практики застосування господарського права та процесу.

У навчальному процесі викладачами-лекторами будуть: спеціалісти апарату суду та територіального управління Державної судової адміністрації та інші.

Заняття відбуваються в приміщенні Донецького регіонального відділення НШСУ за адресою: м. Донецьк, вул. Артема, 157.

Організаційні заходи щодо проведення семінару забезпечено Донецьким регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор - Татькова Зоя Федорівна)

Програма підготовки (перейти)