Національна школа суддів України

Підготовка секретарів судового засідання окружних та апеляційних адміністративних судів, 17 - 21 жовтня 2011, м.Дніпропетровськ

17 жовтня 2011 року у Дніпропетровському регіональному відділенні Національної школи суддів України у відповідності з Графіком підготовки суддів та працівників апаратів суддів на ІІ півріччя 2011 року, затвердженого наказом ректора № 242 від 24.06.2011 р., розпочато підготовку секретарів судового засідання окружних та апеляційних адміністративних судів.

Підготовка працівників апаратів судів проводиться відповідно до Програми, затвердженої Оксаною Петрівною Кучинською, Проректором з підготовки кадрів для судових органів Національної  школи суддів України. 

Лекційні заняття відбуваються в актовому залі апеляційного суду Дніпропетровської області (вул. Харківська, 13).  

На заняття прибуло 14 слухачів з Дніпропетровської і Запорізької областей. У зв’язку з відсутністю фінансування на відрядження до регіонального відділення не прибули секретарі судового засідання з Кіровоградської області.

До читання лекцій запрошені судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду: Горбалінський Володимир Володимирович, Ільков Василь Васильович (к.ю.н.), Тулянцева Інна Василівна (к.ю.н.), Головко Олена Володимирівна, Жукова Євгенія Олексіївна, Луніна Олена Станіславівна.

Гречана Вікторія Григорівна, заступник керівника апарату Дніпропетровського окружного адміністративного суду, виступила із лекціями:

- «Посадові інструкції секретарів судового засідання, забезпечення їх виконання. Вимоги, що пред’являються до осіб, призначених на посади секретарів судового засідання, їх обов’язки. Дії секретарів судових засідань в екстремальних ситуаціях»;

- «Організація роботи зі зверненнями громадян. Специфіка розгляду заяв, звернень, скарг громадян в суді. Порядок прийняття та розгляду судових звернень громадян та здійснення контролю за їх розглядом».

Крім цього, запрошено Єрмолаєву Тетяну Василівну, старшого викладача кафедри практичної психології Дніпропетровського університету ім. Альфреда Нобеля для проведення лекції на тему: «Психологія діяльності працівника апарату суду; психологічні та суспільні фактори, їх вплив на здійснення судочинства в судах. Правові засоби попередження та припинення тиску з боку учасників судового процесу, інших осіб на суддів, на хід або результати розгляду  справи. Засоби оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду. Психологія поведінки секретаря судового засідання у спілкуванні зі сторонами. Дії секретарів судових засідань в екстремальних ситуаціях. Запобігання ефекту професійного вигорання».

За результатами навчання 14 секретарям судового засідання окружних та апеляційних адміністративних судів вручено Сертифікати про участь у підготовці в Національній школі суддів України.

Організаційні заходи щодо проведення семінару забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням НШСУ (директор Баштанник Алла Григорівна)