Національна школа суддів України

Семінар в рамках періодичного навчання суддів місцевих загальних судів Київської області з метою підвищення рівня кваліфікації на тему: “Запобігання та протидія насильству в сім’ї. Розгляд судами справ, пов’язаних з насильством у сім’ї.”, 20 жовтня 2011,

20 жовтня 2011 року в місті Києві в приміщенні Апеляційного суду Київської області відбувся семінар для суддів місцевих загальних судів Київської на тему:Запобігання та протидія насильству в сім’ї. Розгляд судами справ, пов’язаних з насильством у сім’ї.” 

Семінар відкрив начальник відділу підготовки суддів та працівників апаратів суддів, суддя Верховного Суду України, заслужений юрист України  Володимир Мазурок, який розповів суддям, які прибули на навчання, про порядок організації та проведення семінару  і звернув увагу колег на те, що тема семінару була визначена з метою отримання навичок щодо розгляду справ, пов’язаних з насильством.

На початку роботи семінару вітальні словами висловили суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист Автономної Республіки Крим Ольга Шаповалова, суддя Апеляційного суду Київської області Олег Левчук та експерт з питань протидії насильству Програми рівних можливостей та прав жінок в Україні ПРООН Світлана Павлиш.

У рамках семінару із суддями Київської області провели заняттядиректор юридичного департаменту Міжнародного жіночого правозахисного центру “Ла Страда – Україна” Маріана Євсюкова, суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист Автономної Республіки Крим Ольга Шаповалова та  суддя Верховного Суду УкраїниЄлизавета Ковтюк відповідно на теми: “Міжнародні та європейські стандарти протидії насильству в сім’ї та їх застосування в Україні. Рішення Європейського Суду з прав людини за індивідуальними скаргами щодо насильства в сім’ї”, Судовий розгляд справ, пов’язаний з різними формами насильства  в сім’ї та Законодавство України  у сфері протидії насильству в сім’ї: загальний огляд. Кримінально-процесуальні особливості допиту неповнолітніх потерпілих від насильства в сім’ї та свідків жорстокого поводження з дитиною в сім’ї”.

Учасникам семінару були проведені відповідні презентації, після чого було обговорено судові рішення у справах, які пов’язані з насильством у сім’ї.

На завершення семінару підсумкові виступи зробили начальник відділу підготовки суддів та працівників апаратів суддів, суддя Верховного Суду України, заслужений юрист України  Володимир Мазурок та заступник голови Апеляційного суду Київської області Євген Літвінов, а присутнім суддям було вручено Сертифікати Національної школи суддів України.

 Організаційні заходи щодо проведення підготовки забезпечено відділом підготовки суддів та працівників апаратів судів НШСУ (Начальник відділу - Мазурок Володимир Антоновичразом з Апеляційним судом Київської області та проведено за фінансової підтримки Програми рівних можливостей та прав жінок в Україні ПРООН у рамках періодичного навчання суддів з метою підвищення рівня кваліфікації.

 

Програма семінару (перейти)