Національна школа суддів України

Підготовка суддів місцевих загальних судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської і Чернігівської областей та міста Києва, обраних на посаду безстроково, 24 - 28 жовтня 2011 р., м. Київ

24 - 28 жовтня 2011 року в місті Києві відповідно до Графіка підготовки суддів та працівників апаратів судів на ІІ півріччя 2011 року відбулася підготовка суддів місцевих загальних судів Вінницької, Житомирської, Черкаської і Чернігівської областей та міст Києва, обраних на посаду безстроково. 

   Підготовку відкрила Слинько Галина Олександрівна, головний спеціаліст відділу підготовки суддів та працівників апаратів судів НШСУ, яка ознайомила слухачів із організаційними моментами проведення занять.

  Після вступного слова виступив Лащенко Віктор Діодорович, заступник голови Апеляційного суду Київської області, який розповідав про засади організації судової влади за Законом  України «Про судоустрій і статус суддів», про загальну характеристику судової системи України,  про гарантії незалежної та самостійної суддівської діяльності.

   Учасникам підготовки презентовано книги  “Написання судових рішень”, “Сучасне управління в суді”,  “Міжнародні стандарти у сфері судочинства”.

   За програмою, затвердженою Кучинською Оксаною Петрівною, Проректором з підготовки кадрів для судових органів Національної школи суддів України, було передбачено виступи Слуцької Тетяни Іванівни, наукового консультанта Управління організаційного забезпечення керівництва Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, кандидата юридичних наук; Жабокрицького Сергія Вікторовича, доцента кафедри криміналістики Національного університету ім..Т.Г.Шевченка, кандидата медичних наук та інших. 

   28 жовтня, після завершення лекцій, судді відвідали музей апеляційного суду, який знаходиться на 28 поверсі будівлі. Працівник музею провела екскурсію та поділилася із відвідувачами цікавими фактами з історії суду та експонатів.

   По закінченню екскурсії Шаповалова Ольга Анатоліївна, суддя Верховного суду України у відставці, заслужений юрист Автономної Республіки Крим, вручиласлухачам Сертифікати НШСУ.

 Більше фотографій із підготовки можна побачити у фотогалереї (перейти)

Організаційні заходи щодо проведення підготовки забезпечено відділом підготовки суддів та працівників апаратів судів НШСУ (Начальник відділу - Мазурок Володимир Антонович)

Програма підготовки (перейти)