Національна школа суддів України

Підготовка суддів місцевих загальних судів, обраних на посаду безстроково, 24 - 28 жовтня 2011, м.Львів

24 вересня 2011 року у Львівському регіональному відділенні Національної школи суддів України розпочато підготовку суддів місцевих загальних судів, обраних на посаду безстроково.

На навчання прибули судді з Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Рівненської та Львівської областей, всього 22 особи.

Навчання проводиться згідно Програми, затвердженої Кучинською Оксаною Петрівною, Проректором з підготовки кадрів для судових органів Національної  школи суддів України.

Слюсар Людмила Антонівна, директор Львівського регіонального відділення НШСУ,  відкрила навчання групи та ознайомила слухачів з програмою навчання.

Навчання суддів розпочалося з теми: «Судова влада та ЗМІ: забезпечення об’єктивного і неупередженого висвітлення діяльності суду. Проблеми підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві», яку презентував Бермес Ігор Володимирович, суддя Апеляційного суду Львівської області.

Калиняк Оксана Миколаївна, суддя Апеляційного суду Львівської області, ознайомила слухачів із судовою практикою по темі: «Оскарження дій слідчого і прокурора та постанов про порушення кримінальної справи та відмови в порушенні кримінальної справи».

Кіт Ігор Несторович  висвітлив проблемні питання трудового законодавства, зокрема, «Практика розгляду справ про поновлення на роботі» та «Проблеми розгляду трудових спорів, якщо особа ставить питання про поновлення на посаді в установі, яка не є юридичною особою».

Більше фотографій із підготовки можна побачити у фотогалереї (перейти)

Підготовку суддів, вперше призначених на посаду будуть проводити висококваліфіковані судді Апеляційного суду Львівської області: Зубарєва Катерина Петрівна, Курій Наталія Михайлівна, Приколота Тетяна Іванівна, Ревер Василь Володимирович; Стефанюк Богдан Романович, суддя у відставці; Богдан Йосип Гнатович та Федорович Володимир Іванович, доценти юридичного факультету Львівського національного університету ім. Ів.Франка та Курильова Олена Франтишківна, директор Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз.

Організаційні заходи щодо проведення семінару забезпечено Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор - Слюсар Людмила Антонівна).