Національна школа суддів України

6 червня 2014 р.,м. Кіровоград. Періодичне навчання суддів місцевих загальних судів Кіровоградської області та Апеляційного суду Кіровоградської області

6 червня 2014 року в місті Кіровограді Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Апеляційним судом Кіровоградської області проведено періодичне навчання суддів місцевих загальних судів Кіровоградської області та Апеляційного суду Кіровоградської області з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі на тему: “Проблемні аспекту розгляду трудових спорів. Якість складання процесуальних документів, судове рішення”.

У семінарі взяли участь 17 суддів Апеляційного суду Кіровоградської області та
32 судді місцевих загальних судів Кіровоградської області.

Вітальними словами семінар відкрили голова Апеляційного суду Кіровоградської області Валерій Драний, заступник голови Апеляційного суду Кіровоградської області Станіслав Кіселик, секретар судової палати в цивільних справах цього ж суду Олександр Карпенко та директор Дніпропетровського регіонального відділення Алла Баштанник.

Для проведення семінару викладачами були запрошені судді Апеляційного суду Кіровоградської області Людмила Суровицька, Тетяна Авраменко та Ірина Белінська.

Під час семінару було вивчено такі питання:

-   Проблемні питання, що виникають при розгляді судами цивільних справ про поновлення на роботі (юрисдикція; особи, які беруть участь у справі; дотримання роботодавцем порядку та процедури звільнення і підстави для поновлення працівника на роботі; вирішення спору в разі ліквідації підприємства, строки звернення до суду). Висновки Верховного Суду України, викладені в рішеннях, прийнятих за результатами розгляду заяв про перегляд судового рішення з підстави, передбаченої п. 1 ч. 1 ст. 355 ЦПК України, у справах про поновлення на роботі.

-   Практика застосування судами ст. 116 (види виплат при звільненні; утримання із нарахованих сум; строки виплати нарахованих сум; вирішення спорів щодо видів виплат і їх розміру). Практика застосування ст. 117 КЗпП України (підстави відповідальності роботодавця; обрахування середнього заробітку; визначення розміру відшкодування). Відшкодування моральної шкоди при вирішенні трудових спорів. Висновки Верховного Суду України, викладені в рішеннях, прийнятих за результатами розгляду заяв про перегляд судового рішення з підстави, передбаченої п. 1 ч. 1 ст. 355 ЦПК України, у справах цієї категорії.

-   Якість складання процесуальних документів. Судове рішення (ухвали суду, якими закінчується розгляд справи, судовий наказ, рішення суду).

Після закінчення семінару кожному слухачу, який був на ньому присутній, було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

Організаційні заходи щодо проведення періодичного навчання забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор – Алла Баштанник) спільно з Апеляційним судом Кіровоградської області (голова – Валерій Драний).