Національна школа суддів України

6 листопада 2013 р. м. Львів. Періодичне навчання суддів та керівників апаратів судів на семінарі на тему: “Забезпечення захисту потерпілих та свідків у кримінальних справах про торгівлю людьми в Україні”

6 листопада 2013 року в місті Львові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України спільно з Міжнародною організацією з міграції проводить періодичне навчання суддів та керівників апаратів судів на семінарі на тему: “Забезпечення захисту потерпілих та свідків у кримінальних справах про торгівлю людьми в Україні”.

Для проходження періодичного навчання прибуло 15 суддів та 6 керівники апаратів  місцевих та апеляційних загальних  судів  Волинської,  Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської,  Рівненської,  Хмельницької  та Чернівецької областей.

Вітальними словами семінар відкрила  директор Львівського регіонального відділення НШС України Слюсар Людмила Антонівна.

Для проведення періодичного навчання запрошені: заступник Координатора Програми протидії торгівлі людьми Представництва МОМ в Україні Горбунова Оксана Гаврилівна, експерт Представництва МОМ в Україні, адвокат Касько Віталій Вікторович та професор кафедри підтриманні державного обвинувачення та нагляду за виконанням судових рішень у кримінальних справах Національної академії прокуратури України Орлеан Андрій Михайлович.

Під час семінару буде  вивчено такі питання:

  • Проблема торгівлі людьми: міжнародне визначення.
  • Проблема торгівлі людьми в Україні: останні тенденції та головні напрямки протидії в рамках програм МОМ.
  • Застосування Закону України “Про протидію торгівлі людьми”, організаційно-правові  засади, Національний механізм взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи із протидії торгівлі людьми.
  • Правові засади забезпечення безпеки учасників кримінального провадження щодо торгівлі людьми.
  • Особливості застосування окремих заходів забезпечення безпеки учасників кримінального провадження щодо торгівлі людьми.
  • Кримінально-правова характеристика злочинів, передбачених статтею
    149 КК України “Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини”.

Після обговорення теоретичних питань семінару слухачі  відвідають Галицький районний суд м. Львова, де оглянуть обладнання для проведення позавізуального опитування свідків та потерпілих. Слухачам семінару також буде надано практичну  можливість ознайомитись із роботою такого обладнання.

Після закінчення періодичного навчання всім суддям та керівникам апаратів судів буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

Організаційні заходи щодо проведення семінару забезпечено Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор – Слюсар Людмила Антонівна) та Міжнародною організацією з міграції.