Національна школа суддів України

Підготовка суддів місцевих загальних судів, обраних на посаду безстроково, 24 - 28 жовтня 2011, м.Донецьк

24 жовтня 2011 року у Донецькому регіональному відділенні НШСУ відповідно до Графіка підготовки суддів та працівників апаратів судів на ІІ півріччя 2011 року, розпочато підготовку суддів місцевих загальних судів, обраних на посаду безстроково. 

На навчанні прибули судді з Донецької області у кількості 6 осіб та з Луганської області у кількості 3 осіб. Взагалі суддів місцевих загальних судів, обраних на посаду безстроково – 9 осіб.

Підготовка суддів проводиться згідно Програми, затвердженої Кучинською Оксаною Петрівною, Проректором з підготовки кадрів для судових органів Національної школи суддів України.

Навчання суддів розпочато з теми: «Психологія діяльності судді та психологічні аспекти розгляду судових справ. Засоби оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду. Психологічні та суспільні фактори, їх вплив на здійснення судочинства в судах. Запобігання ефекту професійного вигорання», яку висвітлив Беро Михайло Павлович, головний психотерапевт і медичний психолог Головного управління охорони здоров’я Донецької обласної державної адміністрації, професор, доктор медичних наук.           

Вперше до суддів завітав Литвин Антон Юрійович, суддя постійно діючого Третейського суду при асоціації «Експерт-Юрист», кандидат наук з державного управління , доцент з лекцією на тему: «Третейська угода та питання юрисдикції».

Також презентували свої теми судді апеляційного суду Донецької області: Краснощокова Н.С., Огурецький В.П., Мішин М.І., Пономарьова О.М., судді апеляційного суду Донецької області у відставці: Бугрим Л.М., Рибалко Л.І.; Жемеріка К.О., начальник відділу  з питань правової допомоги виконання Конвенцій і угод представництва у судах інтересів Держави Головного управління юстиції у Донецькій області та Цибулько Р.В., керівник регіональної служби інформаційно-технічної підтримки судових процесів в Донецькій області.


Організаційні заходи щодо проведення семінару забезпечено Донецьким регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор - Татькова Зоя Федорівна)

Програма підготовки (перейти)