Національна школа суддів України

Підготовка суддів місцевих загальних судів, обраних на посаду безстроково, 24 - 28 жовтня 2011 р., м.Дніпропетровськ

        24 жовтня 2011 року у Дніпропетровському регіональному відділенні Національної школи суддів України у відповідності з Графіком підготовки суддів та працівників апаратів суддів на ІІ півріччя 2011 року, затвердженого наказом ректора № 242 від 24.06.2011 р., розпочато підготовку суддів місцевих загальних судів, обраних на посаду безстроково.

        Підготовка суддів проводиться відповідно до Програми, затвердженої Кучинською Оксаною Петрівною, Проректором з підготовки кадрів для судових органів Національної  школи суддів України.

Лекційні заняття відбуваються в актовому залі апеляційного суду Дніпропетровської області (вул. Харківська, 13).  

        На заняттях були присутніми 21 суддя з Дніпропетровської і Запорізької областей. У зв’язку з відсутністю фінансування на відрядження до регіонального відділення не прибули судді з Кіровоградської області.

        До читання лекцій запрошені: Гайдук Віра Іванівна, заступник голови апеляційного суду Дніпропетровської області; Живоглядова Ірина Карлівна, секретар судової палати з кримінальних справ апеляційного суду Дніпропетровської області; Чернусь Катерина Петрівна, Осіян Олексій Миколайович, судді апеляційного суду Дніпропетровської області.

     Тематичний семінар «Відшкодування шкоди завданої джерелом підвищеної небезпеки» проводили Єлізаренко Ірма Анатоліївна і Петешенкова Марина Юріївна, судді апеляційного суду Дніпропетровської області.

        Деркач Наталія Миколаївна, голова апеляційного суду Дніпропетровської області, виступила з лекцією на тему «Антикорупційне законодавство: міжнародні стандарти та їх запровадження в Україні. Виконання вимог Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції». Закон України «Про державну службу»».

      Крім цього, було запрошено Єрмолаєву Тетяну Василівну, старшого викладача кафедри практичної психології Дніпропетровського університету ім. Альфреда Нобеля, для проведення лекцій на теми: «Психологія діяльності судді та психологічні аспекти розгляду судових справ. Засоби оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду. Психологічні та суспільні фактори, їх вплив на здійснення судочинства в судах. Запобігання ефекту професійного вигорання» і «Особливості судових експертиз. Питання їх призначення і проведення. Напрямки розвитку судових експертиз. Сучасні можливості судово-психологічної експертизи. Судово-психологічні експертизи по кримінальних справах. Випадки, в яких кримінально-процесуальним законодавством передбачено обов’язкове призначення експертизи».

        А для розкриття змісту теми «Застосування договорів про правову допомогу з іншими державами. Застосування міжнародних актів у правосудді. Проблеми адаптації національного законодавства до міжнародних норм і стандартів. Визнання та виконання рішень іноземних судів в Україні» було запрошено Бестаєва Івана Львовича, заступника начальника відділу представництва інтересів в судах та міжнародного співробітництва Головного управління юстиції в Дніпропетровській області.

Організаційні заходи щодо проведення семінару забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням НШСУ (директор Баштанник Алла Григорівна)

Дніпропетровське регіональне відділення Національної школи суддів України (приміщення ТУ ДСА України в Дніпропетровській області):

м. Дніпропетровськ, пр. Карла Маркса, 57; к. 301.

Телефон для довідок: (0562) 38-63-88.