Національна школа суддів України

Підготовкa працівників апаратів судів: помічників суддів та консультантів місцевих загальних та апеляційних судів, 07 - 11 листопада 2011 р., м. Київ

        7 листопада 2011 року в Національній школі суддів України розпочато підготовку працівників апаратів судів: помічників суддів та консультантів місцевих загальних та апеляційних судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської і Чернігівської областей  та міста Києва. 

        З вітальними словами на відкритті підготовки виступили Мазурок Володимир Антонович, суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист України, начальник відділу підготовки суддів та працівників апаратів судів НШСУ,  після чого підготовку розпочав Цимбалюк Олег Вікторович – начальник управління кадрової роботи секретаріату Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, який провів навчання на тему: “Основні положення Закону України “Про державну службу”. Прийняття на посаду державного службовця. Статус помічників суддів місцевих загальних судів, порядок прийому та звільнення з посади помічників суддів  згідно Закону України “Про судоустрій і статус суддів”.  Правовий статус помічників суддів  апеляційних судів, зокрема наслідки прикріплення їх до кадрового та фінансового обслуговування до апарату відповідного суду. “Помічник судді “персональний асистент судді” чи “служитель правосуддя”?. Правовий статус наукових консультантів. Посадові інструкції помічників суддів та консультантів. Забезпечення виконання ними посадових обов’язків”.


         Протягом цього тижня із слухачами проведуть заняття деякі судді  Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і  кримінальних справ, секретарі судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Київської області, судді Апеляційного суду Київської області, голова Святошинського районного суду міста Києва, суддя Святошинського районного суду міста Києва, суддя Білоцерківського міськрайонного суду Київської області, суддя Печерського районного суду міста Києва, завідуюча сектором підвищення кваліфікації працівників апаратів судів управління організаційного забезпечення діяльності судів Державної судової адміністрації України, провідний програміст прикладний проекту “Документообіг в загальних судах” ТОВ “Інститут математики та системного аналізу” та деякі інші викладачі.  


         Серед тем занять, які будуть проведені із слухачами необхідно зазначити такі  як: “Антикорупційне законодавство: міжнародні стандарти та їх запровадження в Україні. Виконання вимог Закону України “Про засади запобігання та протидія корупції”;  “Окремі аспекти застосування (з питань кримінального процесу) Конвенції про захист прав  людини і основоположних свобод судами України (ст.ст. 3, 5, 6, 7, 8, 9  Конвенції)”; “Загальні правила ведення судового діловодства в місцевих та апеляційних судах. Інструкції з діловодства а місцевих та апеляційних судах областей та Апеляційному суді міста Києва”; “Ведення загального та судового діловодства в КП “Документообіг загальних судів”, а також особливості розгляду багатьох категорій судових справ.

         У ході підготовки слухачі отримають чимало посібників та довідкової  і нормативної літератури, такої як, наприклад “Основи гендерної рівності”; “Торгівля людьми в Україні: про що свідчить судова практика”; “Посібник помічника судді загального суду”; “Докази і доказування”; “Управління залою судових засідань”; “Захист прав жінок та дітей судовими та правоохоронними органами в Україні”; “Короткий путівник Європейською конвенцією з прав людини” та інші.

        Підготовка буде тривати до 11 листопада цього року і завершиться підведенням підсумків та врученням слухачам Сертифікатів НШСУ.

Організаційні заходи щодо проведення підготовки забезпечено відділом підготовки суддів та працівників апаратів судів НШСУ (Начальник відділу - Мазурок Володимир Антонович)

Програма підготовки (перейти)