Національна школа суддів України

Підготовка працівників апаратів судів: помічників суддів та консультантів місцевих та апеляційних загальних судів областей, 07 - 11 листопада 2011 р., м. Дніпропетровськ

        07 листопада 2011 року у Дніпропетровському регіональному відділенні Національної школи суддів України у відповідності з Графіком підготовки суддів та працівників апаратів суддів на ІІ півріччя 2011 року, затвердженого наказом ректора № 242 від 24.06.2011 р., розпочато підготовку працівників апаратів судів: помічників суддів та консультантів місцевих та апеляційних загальних судів областей. 

        Підготовка помічників суддів та консультантів проводиться відповідно до Програми, затвердженої Кучинською Оксаною Петрівною, проректором з підготовки кадрів для судових органів Національної  школи суддів України.

        На заняття прибули 25 осіб з Дніпропетровської, Запорізької і Кіровоградської областей.

До читання лекцій запрошені: Живоглядова Ірина Карлівна, секретар судової палати з кримінальних справ апеляційного суду Дніпропетровської області; судді апеляційного суду Дніпропетровської області: Чернусь Катерина Петрівна і Осіян Олексій Миколайович; Чулінін Дмитро Георгійович, суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська.

        З лекцією на тему «Основні положення Закону України «Про державну службу». Прийняття на посаду державного службовця, стажування» перед помічниками суддів виступила Москалець Аліна Петрівна, в.о. начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області.

        Єрмолаєву Тетяну Василівну, старшого викладача кафедри практичної психології Дніпропетровського університету ім. Альфреда Нобеля, запрошено для проведення лекцій на теми:

- «Психологія діяльності судді та психологічні аспекти розгляду судових справ. Управління судовим процесом. Психологія судового засідання. Вміння вести справу в межах позову. Спілкування зі сторонами судового процесу, які не обізнані з вимогами судового процесу. Засоби оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду: взаємовідносини судді з помічником судді, секретарем судового засідання. Психологічні та суспільні фактори, їх вплив на здійснення судочинства в судах. Запобігання ефекту професійного вигорання»

- «Особливості судових експертиз. Питання їх призначення та проведення. Сучасні можливості судових експертиз у кримінальних та цивільних справах. Види експертиз».

Загалом, до викладання запрошені 10 викладачів, в тому числі: 4 суддів, 2 працівників Головного управління юстиції в Дніпропетровській області, 3 працівників територіального управління Державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області і старший викладач кафедри практичної психології Дніпропетровського університету імені Альфреда Нобеля.

 

Заняття відбудуться в Дніпропетровському регіональному відділенні Національної школи суддів України (приміщення Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ) за адресою: м. Дніпропетровськ, пр. Гагаріна, 26; корп. 1, 6 поверх, к. 636.

Організаційні заходи щодо проведення семінару забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням НШСУ (директор Баштанник Алла Григорівна)

Програма підготовки (перейти)