Національна школа суддів України

7–11 жовтня 2013 р. м. Севастополь. Підготовка спеціалістів кадрового забезпечення місцевих та апеляційних судів загальної юрисдикції

7–11 жовтня 2013 року в місті Севастополі  місцеве регіональне відділення проводить підготовку спеціалістів кадрового забезпечення місцевих та апеляційних судів загальної юрисдикції.



Проходять підготовку 17 спеціалістів кадрового забезпечення судів.

Для проведення навчання викладачами запрошені: заступник   керівника апарату господарського суду м. Севастополя, викладач Севастопольського регіонального відділення НШСУ Ганна Анатоліївна Мірошниченко, консультант із кадрової роботи Ленінського районного суду м. Севастополя  Валентина Валентинівна Гоцківська, начальник відділу організаційно-кадрової роботи та державної служби (служби персоналу) Апеляційного суду м. Севастополя  Микола Вікторович Кот, начальник відділу кадрової роботи з державної служби Севастопольського апеляційного господарського суду  Наталя Вікторівна Шилова, начальник управління державної служби Головдержслужби України в АРК та  м. Севастополі  Володимир Юрійович Єрьомін.

Під час занять буде вивчено такі питання:
 - Українське ділове мовлення. Мистецтво правового письма та процесуального документування. Складання процесуальних документів. Етика ділового мовлення.

-  Організація роботи кадрової служби. Штатний розпис: розроблення, затвердження, введення в дію. Кадрове діловодство в суді. Особливості складання кадрових документів. Складання розпорядчих документів із кадрових питань. Формування кадрового резерву для державної служби на заміщення посад державних службовців та просування їх по службі в апараті суду. Вимоги та порядок подання документів. Особливості проведення конкурсу на заняття вакантних посад державної служби. Проведення спеціальної перевірки. Порядок ведення обліку кадрів і кадрового діловодства в судах, у тому числі підготовка документів щодо виходу на пенсію працівників апарату; проведення атестації та щорічної  оцінки роботи державних службовців – працівників апарату суду.

-  Табелювання робочого часу у випадку чергування та ненормованого робочого дня при наданні відгулів за чергування. Оформлення службових відряджень.

-  Розмежування повноважень керівника апарату суду та голови суду з кадрових питань. Планування роботи з кадрами. Взаємодія з  Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, ДСА України, територіальними управліннями ДСА, органами суддівського самоврядування, іншими установами та організаціями з питань організації роботи з кадрами. Планування роботи з кадрами.

-  Психологія діяльності працівника апарату суду. Засоби оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду. Психологічні та суспільні фактори, їх вплив на здійснення судочинства в судах. Запобігання ефекту професійного вигорання.

-  Суддівська винагорода. Стаж роботи на посаді судді, відпустки суддів.

-  Порядок застосування Постанови Кабінету Міністрів України від 02.10.2003 № 11563 “Про внесення змін до Порядку видачі грошової винагороди державним службовцям за сумлінну безперервну працю в органах державної влади, зразкове виконання трудових обов’язків”.

-  Статус начальників відділів, завідувачів секторами, головних спеціалістів місцевих та апеляційних судів загальної юрисдикції. Порядок  прийому та звільнення з посади згідно із Законом України “Про державну службу”. Вимоги, що пред’являються до осіб, призначених на ці посади. Умови проходження служби в судах. Умови оплати праці, матеріального, соціального та іншого забезпечення. Посадові інструкції, забезпечення їх виконання. Права та обов`язки, що покладаються на них. Відповідальність. Дисциплінарні заходи та звільнення. Статус працівників апаратів місцевих та апеляційних  судів відповідно до Закону України  “Про судоустрій і статус суддів”.

-  Система оцінки персоналу та її види. Модель комплексної оцінки персоналу. Атестація персоналу. Мотивація та стимулювання персоналу. Порядок проведення службових перевірок та розслідувань стосовно державних службовців.

-    Облік кадрів – Єдина інформаційна система обліку кадрів, особливості роботи з комп’ютерною програмою “Картка” та “Кадри”.

-  Обговорення Закону України “Про державну службу” від  17.11.2011. Класифікація посад державної служби.

-  Застосування Закону України “Про захист персональних даних” від 01.06.2010  №2297-VІ та Указу Президента України “Про Порядок організації проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування” від 25.01.2012  №33. Робота з базами персональних даних працівників апарату суду в аспекті положень Закону України “Про захист персональних даних”.

-  Порядок формування посадових інструкцій для працівників апарату суду.

-  Порядок ведення особових справ та трудових книжок суддів, працівників апарату суду. Оформлення, внесення і зміна записів, облік та зберігання. Типові помилки, які допускаються під час внесення записів до трудових книжок та порядок їх виправлення.  

-  Організація роботи з військового обліку. Виконання вимог Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”.


          Після закінчення підготовки всім суддям, які її пройдуть, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.