Національна школа суддів України

7-8 листопада 2013 р. м. Київ. Методологічний семінар з підвищення кваліфікації суддів - викладачів

7–8 листопада 2013 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку викладачів, які залучені до розроблення всіх навчальних курсів у рамках українсько–канадського проекту “Освіта суддів – для економічного розвитку”, на методологічному семінарі з метою підвищення рівня кваліфікації.

 Вітальними словами підготовку відкрили начальник відділу міжнародних зв’язків Національної школи суддів України Тетяна Пустовойтова та директор з юридичних та освітніх питань Групи міжнародного співробітництва  Національного  суддівського  інституту  Канади Дональд Чіассон. 

 Участь у роботі семінару від Національної школи суддів України взяли також проректор з підготовки кадрів для судових органів Анатолій Костенко, співробітники НШСУ: начальник відділу наукових досліджень проблем судочинства та його удосконалення Тетяна Фулей, головні наукові співробітники Вікторія Семенюк та Марина Самофал.

Викладали на семінарі та ділилися власним досвідом директор з юридичних та освітніх питань Групи міжнародного співробітництва  Національного  суддівського  інституту  Канади Дональд Чіассон, суддя Верховного суду провінції Британська Колумбія Стівен Келлегер,   суддя Апеляційного суду провінції Онтаріо Марк Розенберґ та директор організації “Українська система дистанційного навчання” Ігор Катерняк.

Семінар мав на меті надати викладачам додаткові інструменти для розробки та проведення практичних навчальних курсів для суддів. Викладачі мали змогу ознайомитися з різними техніками та методами підвищення професійної кваліфікації, за допомогою яких можна оптимізувати процес підготовки.

Також в програмі заходу було присвячено увагу питанням ефективного проведення пленарних засідань та обговорень у малих групах, також викладачам було продемонстровано багато різних способів, як урізноманітнити навчальні програми та зробити їх більш цікавими.

Власне семінар був проведений у вигляді курсу з розвитку навичок, у рамках якого учасники могли підготувати навчальні матеріали, продемонструвати різні методи навчання та загалом розвинути власні навички застосування методики навчання.

Під час семінару було вивчено такі питання:

– Забезпечення ефективності практичних навчальних курсів.

– Використання PowerPoint під час проведення занять із суддями.

– Заняття в малих групах:  редагування презентації PowerPoint.

– Управління обговоренням у малих групах.

– Використання фліпчартів під час  проведення занять із суддями.

– Використання формату пленарного засідання (“акваріум”).

– Практичні аспекти застосування інтерактивних методик.

– Розроблення фабул для використання в навчальному процесі.


Після закінчення  підготовки кожному викладачу  вручено Сертифікат Національної школи суддів України.