Національна школа суддів України

Підготовка суддів місцевих загальних судів обраних на посаду безстроково, 14 - 18 листопада 2011 р., м. Чернівці

        14 листопада 2011 року   у Чернівецькому  регіональному відділенні  Національної  школи суддів України в м. Чернівці  розпочато п'ятиденне навчання суддів місцевих  загальних судів обраних на посаду безстроково. У даному заході бере участь 10 слухачів із Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької областей. 

        Протягом навчання будуть висвітлені  як загально - теоретичні теми, так і теми з цивільного та кримінального  законодавства України. Зокрема:

    • - Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод людини та практика Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці. Право особи на захист в кримінальному судочинстві.  
    • - Наказне та окреме провадження. Особливості розгляду справ окремого провадження. провадження у зв’язку з винятковими обставинами.
    • - Особливості  розгляду  кримінальних справ про злочини проти безпеки руху та експлуатації транспорту.
    • - Практика застосування ЦПК і КАС. Розмежування підсудності справ КАС та ЦПК України. Проблеми застосування цивільного та адміністративного судочинства. Питання підсудності та передачі одного суду до іншого.
    • - Законність та обґрунтованість вироку. Постановлення обвинувального та виправдувального вироку. Призначення покарання,примусових заходів  медичного характеру.
    • - Та інші.

        До викладання залучатимуться: 8 викладачів - суддів апеляційного суду Чернівецької області, керівник регіональної служби інформаційно-технічної підтримки   судових процесів .

        Заняття відбудуться в приміщенні Чернівецького регіонального відділення  суддів України  за адресою: вул. Руська, 32, м. Чернівці. Телефон для довідок: (0372) 579-210.

Організаційні заходи щодо проведення семінару забезпечено Чернівецьким регіональним відділенням Національної школи суддів України (Директор - Іваніцькій Степан Михайлович).

Програма підготовки (перейти)