Національна школа суддів України

Підготовка працівників апаратів судів: помічників суддів та консультантів місцевих та апеляційних господарських судів, 14 - 18 листопада 2011 р., м. Львів

        14 листопада 2011 року у Львівському регіональному відділенні Національної школи суддів України у відповідності з Графіком підготовки суддів та працівників апаратів суддів на ІІ півріччя 2011 року, затвердженого наказом ректора № 242 від 24.06.2011р. розпочато підготовку працівників апаратів судів: помічників суддів та консультантів місцевих та апеляційних господарських судів.


    На навчання прибули помічники суддів господарських судів з Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької, Львівської областей та помічники суддів Львівського апеляційного господарського суду. Всього 15 осіб.

      Підготовка групи проводитиметься в конференц-залі Львівського апеляційного господарського суду.

Навчання відкрила директор Львівського регіонального відділення НШСУ Людмила Антонівна Слюсар.

З вступним словом виступив заступник голови Львівського апеляційного господарського суду Михайло Васильович Юркевич.

        Підготовка працівників апаратів судів проводиться згідно Програми, затвердженої Оксаною Петрівною Кучинською, Проректором з підготовки кадрів для судових органів Національної  школи суддів України.

        Навчання слухачів розпочалося з теми: «Антикорупційне законодавство: міжнародні стандарти та їх запровадження в Україні», яку висвітлила  Шабаранська Тетяна Миронівна – начальник відділу кадрового забезпечення та антикорупційного моніторингу  Львівського апеляційного господарського суду.

      Кузь Володимир Леонтійович - суддя Львівського апеляційного господарського суду у своїй лекції особливу увагу слухачів звернув на основні проблеми, які стосуються апеляційних і касаційних скарг, постанов апеляційної і касаційної інстанції та щодо перегляду судових рішень та ухвал господарського суду за нововиявленими обставинами.

    Орищин Володимир  Васильович - головний спеціаліст інформаційно-аналітичного відділу Львівського апеляційного господарського суду ознайомив помічників суддів із темою: «Застосування  технічних засобів в роботі суду. Фіксація судового процесу за допомогою технічних засобів».

Організаційні заходи щодо проведення семінару забезпечено Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор - Слюсар Людмила Антонівна).