Національна школа суддів України

Підготовка працівників апаратів судів: помічників суддів та консультантів місцевих та апеляційних господарських судів, 14 - 18 листопада 2011 р., м. Дніпропетровськ

        14 листопада 2011 року у Дніпропетровському регіональному відділенні Національної школи суддів України у відповідності з Графіком підготовки суддів та працівників апаратів суддів на ІІ півріччя 2011 року, затвердженого наказом ректора № 242 від 24.06.2011 р., розпочато підготовку помічників суддів та консультантів місцевих та апеляційних господарських судів.

         Підготовка помічників суддів та консультантів проводилася відповідно до Програми, затвердженої Оксаною Петрівною Кучинською - проректором з підготовки кадрів для судових органів Національної  школи суддів України.

        Лекційні заняття відбулися в приміщенні Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ (пр. Гагаріна, 26; к. 632).  

На заняття прибули 9 осіб з Дніпропетровської, Запорізької і Кіровоградської областей.

        До читання лекцій запрошені судді Дніпропетровського апеляційного господарського суду: Виноградник Ольга Михайлівна, Білецька Людмила Миколаївна, Євстигнеєв Олександр Сергійович, Чус Оксана Володимирівна, а також суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська Чулінін Дмитро Георгійович.

        З лекцією на тему «Основні положення Закону України «Про державну службу». Прийняття на посаду державного службовця, стажування. Посадові інструкції помічників суддів та консультантів. Забезпечення виконання посадових обов’язків. Правовий статус помічників суддів в судовій системі України та порівняння його з існуючими моделями статусу в судових системах країн-членів ЄС» виступила Аністратенко Оксана Володимирівна, начальник організаційно-кадрового відділу господарського суду Дніпропетровської області.

        Крім цього, для проведення лекцій на такі теми як: «Психологія діяльності судді та психологічні аспекти розгляду судових справ. Засоби оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду. Психологічні і методологічні основи уникнення (подолання) конфліктних ситуацій в колективі апарату суду. Психологічні та суспільні фактори, їх вплив на здійснення судочинства в судах. Запобігання ефекту професійного вигорання» і «Особливості судових експертиз. Питання їх призначення і проведення. Напрямки розвитку судових експертиз. Сучасні можливості судових експертиз в господарських справах, їх види» була запрошена Єрмолаєва Тетяна Василівна - старший викладач кафедри практичної психології Дніпропетровського університету ім. Альфреда Нобеля.


        Традиційно було проведене анкетування слухачів. За результатами навчання 9 слухачам було вручено Сертифікати про участь у підготовці в Національній школі суддів України.

 

Адреса Дніпропетровського регіонального відділення Національної школи суддів України (приміщення Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ): м. Дніпропетровськ, ДГСП, пр. Гагаріна, 26; корп. 1, 6 поверх, к. 636.

Організаційні заходи щодо проведення семінару забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням НШСУ (директор Баштанник Алла Григорівна)