Національна школа суддів України

8 квітня 2013 р. м. Київ. Пілотна програма з питань судового адміністрування

8 квітня 2013 року в Києві розпочалася пілотна навчальна програма з питань судового адміністрування. Програма впроваджується Державною судовою адміністрацією України та Національною школою суддів України (далі - НШСУ) за підтримки Проекту USAID «Справедливе правосуддя» у співпраці з Університетом штату Мічиган (США) з метою покращення знань та практичних  навичок судових адміністраторів щодо ефективного управління в судах.

«Цей проект дозволить отримати передовий досвід і зробити рішучий крок уперед у судовому адмініструванні, - наголосив Голова Державної судової адміністрації України Кирилюк Руслан Іванович. - Я покладаю  великі надії на цю інноваційну програму, яка стане поштовхом для впровадження комплексної системи навчання на загальнонаціональному рівні, а в подальшому і створення школи судових адміністраторів».

Привітавши учасників від імені Національної школи суддів України на відкритті семінару, проректор НШСУ з підготовки кадрів для судових органів Кучинська Оксана Петрівна наголосила на тому, що над  розробкою навчальних матеріалів у тісній співпраці, погоджуючи свої дії, у команді пліч-о-пліч працювали американські і українські викладачі для того, щоб учасники отримали практичний  матеріал для застосовування ними в подальшій роботі.

Заступник Директора Місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, Молдові та Білорусі Анн-Марі Ястішок у своєму вітальному слові зазначила, що завдяки лідерській ролі Державної судової адміністрації та Національної школи суддів ця програма є значним кроком уперед у сприянні набуттю й опануванню керівниками апарату суду їх нових ролей лідерів. «USAID з радістю підтримує цей процес створення основи для безперервного професійного розвитку працівників апарату суду», - додала вона.

Сорок керівників апарату суду, їх заступників та працівників ДСАУ з усієї України, які виявили бажання пройти ґрунтовну підготовку та були колегіально на конкурсній основі відібрані Експертною Радою у складі представників ДСАУ, НШСУ та Проекту, беруть участь у програмі.












Викладачі Університету штату Мічиган спільно з українськими викладачами проведуть 11-ти денне навчання за такими модулями:

  • лідерство;
  • цілі та обов’язки судів;
  • стратегічне бачення й планування;
  • ресурси, бюджет, фінанси;
  • управління проходженням справ;
  • управління інформаційними ресурсами;
  • організаційне забезпечення діяльності  судів;
  • управління кадровими ресурсами;
  • освіта, навчання, підвищення кваліфікації;
  • суди та зв’язки з громадськістю.

Навчальна програма побудована таким чином, щоб її учасники отримали комплексну ґрунтовну підготовку. Після проходження навчання на семінарі учасники програми мають підготувати фінальні роботи та лише після їх позитивного оцінювання отримати сертифікати Університету Штату Мічиган та Національної школи суддів України в червні 2013 року.