Національна школа суддів України

Підготовка спеціалістів кадрового забезпечення місцевих загальних та апеляційних судів областей, 21 - 25 листопада 2011 р., м. Дніпропетровськ

        21 листопада 2011 року у Дніпропетровському регіональному відділенні Національної школи суддів України у відповідності з Графіком підготовки суддів та працівників апаратів суддів на ІІ півріччя 2011 року, затвердженого наказом ректора № 242 від 24.06.2011 р., проведено підготовку спеціалістів кадрового забезпечення місцевих загальних та апеляційних судів областей.

        Підготовка спеціалістів кадрового забезпечення проводилася відповідно до Програми, затвердженої Кучинською О.П. - проректором з підготовки кадрів для судових органів Національної  школи суддів України.

Лекційні заняття відбулися в приміщенні Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ (пр. Гагаріна, 26; к. 632).  

На заняття прибули 19 осіб з Дніпропетровської, Запорізької і Кіровоградської областей.

        До читання лекцій запрошені: Чернусь Катерина Петрівна - суддя апеляційного суду Дніпропетровської області і суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська Чулінін Дмитро Георгійович. 

З лекцією на тему «Вивчення основних положень Закону України «Про державну службу». Проходження державної служби в органах судової влади. Прийняття на роботу державних службовців. Обчислення загального стажу та державної служби. Порядок обчислення стажу суддям, державним службовцям та службовцям, в тому числі який дає право на одержання надбавки за вислугу років, додаткової відпустки, пенсії. Вимоги та порядок оформлення матеріалів про продовження терміну перебування на державній службі. Дисциплінарні заходи та звільнення. Організація роботи з підвищення кваліфікації  працівників апаратів судів та ТУ ДСА.  Засади організації  їх самоосвіти» виступила Москалець Аліна Петрівна – в.о. начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області.

        Крім цього, для проведення лекцій на тему: «Особистісна та професійна етика працівників територіальних управлінь державної судової адміністрації та працівників апарату суду. Відповідальність працівників ТУ ДСА та апаратів судів. Загальні правила поведінки державного службовця» була запрошена Пунько Олена Миколаївна – завідувач сектором обліку суддівських кадрів територіального управління Державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області. 

        Питання щодо порядку ведення особових справ та трудових книжок  державних службовців були розглянуті на лекції головним спеціалістом відділу реалізації державної політики у сфері державної служби та місцевого самоврядування Управління державної служби Головного управління  державної служби України в Дніпропетровській області Ніконовою Наталією Андріївною.

Традиційно було проведене анкетування слухачів. За результатами навчання 19 слухачам було вручено Сертифікати про участь у підготовці в Національній школі суддів України.

Адреса Дніпропетровського регіонального відділення Національної школи суддів України (приміщення Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ): м. Дніпропетровськ, ДГСП, пр. Гагаріна, 26; корп. 1, 6 поверх, к. 636.

Організаційні заходи щодо проведення семінару забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням НШСУ (директор Баштанник Алла Григорівна)