Національна школа суддів України

Підготовка працівників апаратів судів: секретарів судового засідання місцевих загальних судів на тему: «Порядок фіксування судового процесу технічними засобами», 01 грудня 2011 р., м. Дніпропетровськ

        

      01 грудня 2011 року Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України у відповідності додатково до Графіку підготовки суддів та працівників апаратів суддів на ІІ півріччя 2011 року, затвердженого наказом ректора № 242 від 24.06.2011 р., проведено підготовку працівників апаратів судів: секретарів судового засідання місцевих загальних судів.

     Підготовка секретарів судового засідання проводилася відповідно до Програми, затвердженої Оксаною Петрівною Кучинською - проректором з підготовки кадрів для судових органів Національної  школи суддів України.

     Заняття відбулися в приміщенні апеляційного суду Дніпропетровської області (вул. Харківська, 13; актовий зал, 1 поверх).

     На заняттях були присутні 85 секретарів судового засідання місцевих загальних судів м. Дніпропетровська і Дніпропетровської області.

     До читання лекції на тему: «Огляд нормативної бази, що затверджує порядок фіксування судового процесу технічними засобами (Наказ ДСА України № 84 від 21.07.2005  «Інструкція про порядок фіксування судового процесу технічними засобами»)» була запрошена Карпеко Євгенія Володимирівна – начальник відділу документування, організаційного забезпечення діяльності та безпеки судів ТУ ДСА України в Дніпропетровській області.

     До читання лекції на тему: «Обов’язки посадових осіб, які здійснюють фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу» була запрошена Ганькова  Олександра Валеріївна – завідувач сектору інформаційних технологій, забезпечення ведення Єдиного державного реєстру судових рішень та реєстрів суддівських кадрів ТУ ДСА України в Дніпропетровській області.

     А такі теми, як «Створення архівних та робочих копій фонограм судового засідання» і «Передача фонограми судового засідання до суду апеляційної та касаційної інстанції» розкрив у своїй презентації Овчаров Сергій Анатолійович – керівник служби регіональної інформаційно-технічної підтримки судових процесів ДП «ІСС» в Дніпропетровській області. Учасники навчання також мали змогу переглянути навчальний фільм.

     За результатами навчання 85 слухачам було вручено Сертифікати про участь у підготовці в Національній школі суддів України на тему: «Порядок фіксування судового процесу технічними засобами».

Організаційні заходи щодо проведення семінару забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням НШСУ (директор Баштанник Алла Григорівна)