Національна школа суддів України

Підготовка суддів місцевих загальних судів, обраних на посаду судді безстроково, 8 грудня 2011 р., м. Київ

        8 грудня в Національній школі суддів України проведено підготовку суддів місцевих загальних судів, обраних на посаду судді  безстроково.

Підготовку  провели  секретар судової палати в цивільних справах Апеляційного суду Київської області Микола Яворський та судді цього суду Світлана Голуб, Костянтин Приходько, кандидат юридичних наук Олександр Сліпченко.


        Під час підготовки до уваги слухачів були запропоновані такі актуальні питання, як:


 - Роль суду в захисті прав і законних інтересів громадян, юридичних осіб та держави в земельних і пов’язаних із ними майнових правовідносинах;

 - Докази і доказування при вирішенні судом земельних спорів;

 - Вирішення спорів про встановлення та припинення дії земельних сервітутів та щодо користування чужою земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб або для забудови, сервітутів (судова практика);

 - Особливості розгляду цивільних справ за позовами про визначення порядку використання земельної ділянки громадянами, яким належить жилий будинок, господарські будівлі та споруди на праві спільної власності та інші.

Організаційні заходи щодо проведення підготовки забезпечено відділом підготовки суддів та працівників апаратів судів НШСУ (Начальник відділу - Мазурок Володимир Антонович)