Національна школа суддів України

Семінар періодичного навчання з метою підвищення рівня кваліфікації для суддів місцевих загальних судів, які обрані на посаду судді безстроково, на тему: “Затримання та взяття під варту. Особливості застосування запобіжного заходу у вигляді взяття під вар

        28 листопада 2011 року Національною школою суддів України було організовано та проведено семінар для суддів місцевих загальних судів, які обрані на посаду судді безстроково, на тему: “Затримання та взяття під варту. Особливості застосування запобіжного заходу у вигляді взяття під варту”.

        З вітальними словами на відкритті цього семінару виступили проректор з підготовки кадрів для судових органів НШСУ, професор, кандидат юридичних наук Оксана Петрівна Кучинська, суддя Верховного  Суду  України  у  відставці,  заслужений  юрист України, начальник відділу підготовки суддів та працівників апаратів судів НШСУ Володимир  Антонович Мазурок, директор Центру суддівських студій Наталія Олексіївна Верещінська.

        Із слухачами навчання на семінарі  провели заступник голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду кримінальних та цивільних справ Станіслав Миколайович Міщенко, судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду кримінальних та цивільних справ Валентин Васильович Зубар, Станіслав Іванович Слинько та головний науковий співробітник відділу науково – методичного забезпечення діяльності судів загальної юрисдикції НШСУ, кандидат юридичних наук  Тетяна Іванівна Фулей.


Під час періодичного навчання на семінарі до уваги слухачів були запропоновані актуальні питання, а саме такі, як:

  •  - Особливості застосування запобіжного заходу у вигляді взяття під варту;
  •  - Судова практика застосування запобіжного заходу у вигляді взяття під варту;
  •  - Огляд практики Європейського суду стосовно питань, пов’язаних із застосуванням запобіжного заходу у вигляді взяття під варту на досудових стадіях процесу.

Доцільними  і  корисними   для  групи  слухачів  були   практичні завдання учбових справ, які провела проректор з підготовки кадрів для судових органів НШСУ, професор, кандидат юридичних наук Оксана Петрівна Кучинська. Певний проміжок часу було надано для обговорення результатів практичних завдань та дискусії.

Семінар завершився проведенням анкетування, підведенням підсумків та врученням слухачам Сертифікатів НШСУ. 

Організаційні заходи щодо проведення підготовки забезпечено відділом підготовки суддів та працівників апаратів судів НШСУ (Начальник відділу - Мазурок Володимир Антонович)