Національна школа суддів України

Засідання круглого столу з метою презентації посібника для суддів щодо розгляду справ, пов’язаних з насильством в сім`ї та освітнього курсу для Національної школи суддів України з питань протидії насильству в сім`ї, 28 листопада 2011 р., м.Київ

        28 листопада 2011року в Національній школі суддів України відбулося засідання круглого столу з метою презентації посібника для суддів щодо розгляду справ, пов’язаних з насильством в сім`ї та освітнього курсу для Національної школи суддів України з питань протидії насильству в сім`ї. Учасниками засідання круглого столу були судді місцевих загальних судів, обрані на посаду безстроково.  

        З вітальними словами на відкритті цього заходу виступили суддя Верховного  Суду  України  у  відставці,  заслужений  юрист України, начальник відділу підготовки суддів та працівників апаратів судів НШСУ Володимир  Антонович Мазурок, координатор Програми рівних можливостей та прав жінок в Україні ПРООН-ЄС Лариса Станіславівна Кобелянська.


        Під час засідання круглого столу суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист АР Крим Ольга Анатоліївна Шаповалова до уваги слухачів  запропонувала  актуальні питання, а саме такі, як:

  •  - Роль суду в системі запобігання та протидії насильству в сім`ї;
  •  - Проблеми судового розгляду справ, пов’язаних з насильством в сім`ї.

        З презентацією посібника для суддів та освітнього курсу для суддів щодо розгляду справ, пов`язаних з насильством в сім`ї виступили доцент Національного університету “Юридична Академія України імені Ярослава Мудрого” Ганна Олександрівна Христова та директор юридичного департаменту Міжнародного жіночого правозахисного центру “Ла Страда - Україні” Маріана Вадимівна Євсюкова.


             Учасникам підготовки були презентовано науково – практичний посібник “Судовий розгляд справ, пов’язаних з вчиненням насильства в сім`ї”,  методичний посібник “Розгляд судами справ, пов’язаних з насильством у сім`ї” та  “Проблема насильства в українських сім`ях” (соціологічне опитуваня).

 

        В обговоренні питань засідання круглого столу  взяла участь секретар судової палати у кримінальних справ Апеляційного суду АР Крим Людмила Павлівна Капустіна.

Засідання круглого столу завершилося підведенням підсумків та врученням слухачам сертифікатів НШСУ. 

Організаційні заходи щодо проведення підготовки забезпечено відділом підготовки суддів та працівників апаратів судів НШСУ (Начальник відділу - Мазурок Володимир Антонович)