Національна школа суддів України

9–13 вересня 2013 р. м. Чернівці. Підготовка спеціалістів з судової статистики апаратів судів .

9–13 вересня 2013 року  в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення  Національної  школи суддів України проводить підготовку спеціалістів з судової статистики апаратів судів .


Для проходження навчання прибуло 9  спеціалістів з судової статистики апаратів судів Чернівецької області.

Вітальними словами підготовку відкрив директор Чернівецького регіонального відділення Національної  школи суддів України Іваніцький С.М.

Для проведення навчання викладачами запрошені судді Апеляційного суду Чернівецької області.

Під час занять буде вивчено як загальнотеоретичні теми, так і теми з цивільного та кримінального  законодавства України:

  • Основні положення Закону України  “Про судоустрій і статус суддів”
    від 7 липня 2010 року. Напрямки реформування  судової системи.  
  • Психологія діяльності працівника апарату суду.  Засоби  оптимізації  міжособистісних  стосунків  працівників  апарату  суду. Психологічні та суспільні фактори, їх вплив на здійснення судочинства в судах. Запобігання ефекту професійного вигорання.
  • Класифікатор категорій цивільних та адміністративних справ та його застосування. 
  • Основні положення  Закону України “Про державну службу”, прийняття на посаду державного службовця. Роль і місце спеціалістів судової статистики в підвищенні рівня організації  та ефективності судового процесу.
  • Особливості розгляду справ про адміністративні правопорушення та судова практика застосування адміністративних стягнень.
  • Порядок ведення Єдиного державного  реєстру судових рішень.
  • Підготовка та подання звітності про стан здійснення правосуддя з розгляду справ та матеріалів у порядку цивільного, кримінального та адміністративного судочинства.
  • Антикорупційне законодавство: міжнародні стандарти та їх запровадження в Україні. Виконання вимог Закону України “Про засади запобігання та протидії корупції”.
  • Особливості заповнення статистичної картки на особу стосовно якої судом розглянуто  кримінальну справу та  заповнення картки обліку сум матеріальних та моральних збитків,завданих злочином.
  • Організація роботи зі зверненнями громадян. Закон України  “Про  звернення  громадян”. Специфіка  розгляду  заяв, звернень, скарг громадян в суді. Порядок прийняття та розгляду судових звернень громадян та здійснення контролю за їх розглядом.  Розмежування  звернень  (запитів)  відповідно  до    Закону України  “Про  звернення  громадян” та  Закону України  “Про доступ до публічної інформації”.  

Українське ділове мовлення. Мистецтво правового письма та процесуального документування.  Складання  процесуальних  документів.  Етика ділового мовлення.