Національна школа суддів України

16-17 січня 2012 року у приміщенні Вищого адміністративного суду України відбулося чергове засідання в рамках проекту Twinning

     16-17 січня 2012 року у приміщенні Вищого адміністративного суду України відбулося чергове засідання в рамках проекту Twinning

    16-17 січня 2012 року у приміщенні Вищого адміністративного суду України працювала експертна місія із залученням міжнародної технічної допомоги з боку Європейського Союзу для Вищого адміністративного суду України у рамках заходу 1 Компоненту B «Надання допомоги у визначенні поняття адміністративних договорів» інструменту Twinning «Підвищення ефективності та якості управління адміністративних судів в Україні».
   Учасниками зустрічі від України стали експерти з Верховного суду України, Конституційного суду України, Вищого адміністративного суду України, Вищого господарського суду України, Верховної Ради України, Національної школи суддів України, Національної академії правових наук України, Інституту держави і права ім. В.М. Корецького, Центру політико-правових реформ. Національну школу суддів України на зазначену заході представили: Шукліна Наталія Георгіївна – проректор з науково-дослідної роботи, Шамрай Оксана Василівна – начальник відділу науково-методичного забезпечення діяльності Вищої ради юстиції.
     Від іноземної сторони участь у зустрічі взяли: Річардас Пілічаускас – Голова Верховного адміністративного суду Литви, Крістіан Соньо – суддя адміністративного суду м. Гренобль (Франція), Крістоф Вюртц – Постійний радник проекту Twinning.
Учасникам було запропоновано обговорити декілька принципових питань, серед яких основними були:
–  Критерії визначення договору як адміністративного. Розмежування адміністративно-правових та цивільно-правових елементів у договорах;
–    Сфери використання адміністративних договорів;
–    Істотні умови, законність та допустимість публічно-правових договорів;
–    Підстави для визнання адміністративного договору недійсним, нікчемним;
–    Застосування положень Цивільного кодексу України у якості аналогії закону щодо адміністративних договорів;
–    Напрямки удосконалення механізму укладання договору.
      Іноземні експерти ознайомили присутніх із досвідом країн, які вони представляють, зокрема, Литви та Франції.
     Наприкінці зустрічі присутні висловили подяку представникам проекту Twinning за допомогу, яку вони надають Україні, зокрема у сфері підвищення ефективності та якості управління адміністративних судів в Україні.
     З більш детальною інформацією про проект можна ознайомитися на офіційному сайті Вищого адміністративного суду України у рубриці «Проект Twinning»  http://www.vasu.gov.ua.