Національна школа суддів України

Підготовка помічників суддів та консультантів місцевих загальних та апеляційних судів Чернівецької, Тернопільської, Хмельницької областей, 6 - 10 лютого 2012 р., м. Чернівці

        06 лютого 2012 року   в Чернівецькому  регіональному відділенні  Національної  школи суддів України в місті Чернівцях  почалося   тижневе  навчання  помічників суддів та консультантів місцевих та апеляційних загальних судів. У даному заході приймають участь 25 слухачів із судів Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької областей. 

   Протягом цього періоду будуть проведені заняття на загально – теоретичні теми та теми з цивільного та кримінального  судочинства.

  Зокрема:

  • - Основні положення Закону України від 07.07.2010 р.  «Про судоустрій і статус суддів»,  питання його застосування. Напрямки реформування судової системи.  
  • - Загальні засади призначення кримінального покарання.
  • - Європейська система захисту прав людини. Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод  та практики Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці. Захист права  власності  в  практиці Європейського суду  з прав людини в Україні    (ст.1 протоколу № 1 до ЄКПЛ  зі  змінами, внесеними Протоколом № 11).
  • - Особливості вирішення судами спорів про визнання  права власності на самочинне будівництво і на недобудоване нерухоме майно.
  • - Практика застосування ст.ст. 69-1, 249-1, 246, 277, 281 КПК України, застосування примусових заходів  медичного характеру, призначення покарання за сукупністю злочинів і сукупністю вироків.          

Навчання із помічниками судів будуть проводити 7 суддів апеляційного суду Чернівецької області,  один суддя Чернівецького окружного адміністративного суду, керівник апарату апеляційного суду Чернівецької області, керівник регіональної служби інформаційно-технічної підтримки   судових процесів та головний спеціаліст Чернівецького              регіонального відділення НШСУ, у приміщенні якого проходять заняття.

         Телефон для довідок: (0372) 579-210.