Національна школа суддів України

Культура мови в діловому спілкуванні

2 лютого 2018 року в місті Дніпрі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар для суддів місцевих загальних судів  на тему: “Ділова українська мова”.

Головними завданнями  семінару є вміння вільно орієнтуватися у граматичних  структурах документування.

Відкриваючи семінар, директор регіонального відділення Володимир Поплавський та заступник директора Алла Баштанник ознайомили учасників з метою і регламентом заходу та звернули увагу на необхідність постійного удосконалення знань мовного етикету і культури мови в діловому спілкуванні суддів.

Для проведення семінару запрошено доцента кафедри української та іноземних мов Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, кандидата філологічних наук Неоніллу Баракатову.

Викладач ознайомила суддів із морфолого-синтаксичною специфікою правничого тексту та розглянула актуальні питання щодо функціонування української мови в офіційно-діловому стилі.

Судді взяли активну участь у виконанні практичних завдань, обговоренні правил уживання мовних конструкцій та у проведенні експрес-опитування з використанням клікерів, за підсумками якого судді отримали фахові поради викладача.

З повними текстом програми  семінару можна ознайомитися на веб-сайті Національної школи суддів України.