Національна школа суддів України

Адаптації майбутніх суддів до умов відправлення правосуддя

17 грудня 2018 року координатор блоку господарського судочинства Олександр Потильчак та викладачка Національної школи суддів України Юлія Блінова відвідали відповідно господарські суди Чернігівської та Житомирської областей.

У цих судах були проведені спільні наради з їх очільниками, суддями–коучами та кандидатами на посаду судді, на яких обговорювались актуальні питання, які виникають у процесі стажування з господарської юрисдикції.

З метою комплексної оцінки проходження стажування кандидатами на посаду судді за результатами блоку з господарського судочинства працівники Національної школи суддів України продовжують відвідувати господарські суди, які визначені базами стажування майбутніх суддів.

У процесі таких спілкувань відзначається належний рівень організації баз стажування, забезпечення кандидатів на посади суддів місцями для вивчення справ, виконання кожним з них індивідуальних планів стажування та детальне ознайомлення зі складовими організації господарського судочинства в судах.

Судді, які є коучами кандидатів і кандидаток на посади суддів, відзначають важливість проходження ними тренінгу для наставників. Навички, які вони отримали на цьому тренінгу,  допомогли їм швидко організувати та забезпечити належний рівень проходження стажування, а також сприяти формуванню практичних навичок роботи майбутнього судді відповідно до індивідуального плану стажування.

Під час відвідувань місцевих господарських судів працівники Національної школи суддів України переконуються, що реалізується основна мета стажування кандидатів на посаду судді, а саме – забезпечення реальної адаптації майбутніх суддів до умов відправлення правосуддя.