Національна школа суддів України

Адаптація навчального курсу щодо врегулювання спорів за участю судді в цивільному судочинстві

11 листопада 2020 року за допомогою програми ZOOM відбулося перше засідання групи розробників тренінгу для кандидатів на посаду судді “Врегулювання спорів за участю судді в цивільному судочинстві”.

До групи розробників увійшли працівники відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Ольга Шаповалова, начальник відділу – радник, Лілія Гуцал, викладач-науковий консультант, Юлія Герус, викладач, а також судді-розробники Олексій Омельян, суддя Господарського суду Житомирської області, Олександр Тиханський, суддя Обухівського районного суду Київської області, Андрій Потапенко, суддя Ржищевського міського суду Київської області, Дмитро Кратко, суддя Маловисківського районного суду Кіровоградської області.

На засіданні розробники обговорили матеріали тренінгу, що був розроблений та вже викладався для суддів, визначилися зі шляхами його адаптації для кандидатів на посаду судді в залежності від їхніх потреб. Було визначено структуру майбутнього тренінгу, обговорено матеріали та практичні завдання, що необхідно розробити, та розподілено завдання між учасниками групи.

Наступне засідання заплановано на січень 2021 року.