Національна школа суддів України

Адаптація очних тренінгів для проведення онлайн виходить на новий рівень

26 березня 2020 року під головуванням проректора Наталії Шукліної відбулося онлайн засідання робочої групи з підготовки до проведення тренінгу для суддів “Кримінально-правовий захист професійної діяльності журналістів”.

Особливістю заходу стало використання для роботи інтерактивної платформи для проведення вебінарів і вебконференцій Zoom.

Вказаний захід став можливим завдяки об’єднанню зусиль проєкту “Європейський Союз та Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні”, суддів-розробників та  Національної школи суддів України у пошуках альтернативних шляхів проведення очних тренінгів в умовах карантинних обмежень.

Учасники робочої групи досягли згоди щодо формату проведення апробації тренінгу “Кримінально-правовий захист професійної діяльності журналістів” через інтерактивну платформу Zoom, протестували технічні можливості проведення опитувань, демонстрації PowerPoint презентацій, організації групової роботи слухачів в режимі прямої Інтернет-трансляції з можливістю для тренерів бачити всіх учасників (слухачів) та записувати процедуру проведення тренінгу.

Тренінг у новому інтерактивному форматі заплановано провести вже наступного тижня, після завершення налаштувань платформи Zoom тренерами Національної школи суддів України.

Технічну та фінансову підтримку проведення заходу надав проєкт “Європейський Союз та Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні”.

Координацію роботи від Національної школи суддів України здійснював Олександр Іщенко, заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування, к.ю.н.

На завершення засідання робочої групи проректор Наталія Шукліна побажала всім міцного здоров’я, нагадала про необхідність дотримання обмежень, передбачених карантином, та запевнила, що Національна школа суддів України забезпечуватиме безперервність суддівської освіти у час нових викликів!