Національна школа суддів України

Адміністративна відповідальність за правопорушення, пов’язані з корупцією

9 грудня 2021 року в місті Києві Національна школа суддів України провела для суддів місцевих загальних судів тренінг “Адміністративна відповідальність за правопорушення, пов’язані з корупцією”. 

Відкриваючи тренінг, модератор – викладач відділу підготовки викладачів (тренерів) Ольга Короткова зазначила, що метою заходу є виявлення процесуальних особливостей та проблемних аспектів розгляду судами справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, та аналіз судової практики у справах із цієї тематики. 

Для проведення тренінгу залучено суддю Жовтневого районного суду Миколаївської області, кандидата юридичних наук Сергія Глубоченка, суддю Дарницького районного суду міста Києва, кандидата юридичних наук Петра Зарубу,  суддю Київського районного суду міста Харкова, кандидата юридичних наук Світлану Муратову та  суддю Шевченківського районного суду міста Києва Ларису Радуцьку. 

Викладачі (тренери) розглянули із суддями питання щодо відповідальності, передбаченої  за порушення вимог фінансового контролю у сфері запобігання корупції, порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків, щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності та запобігання врегулювання конфлікту інтересів. Доповідачі під час презентацій  також обговорили питання стосовно незаконного використання інформації, що стала відома особі у зв’язку виконання службових або визначених законом повноважень, та порушення встановлених законом обмежень після припинення повноважень члена Національної комісії, який здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Під час тренінгу значну увагу було приділено експрес-опитуванню та вирішенню проблемних питань, що виникають у ході розгляду справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

Повний текст програми тренінгу розміщено на вебсайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.