Національна школа суддів України

Актуалізація програми підготовки суддів новоствореного Верховного Суду

26 жовтня 2017 року в Національній школі суддів України відбулася координаційна зустріч з представниками проектів міжнародної технічної допомоги: ЄС "Підтримка впровадження судової реформи в Україні", РЄ "Підтримка впровадження судової реформи в Україні", USAID "Нове правосуддя", українсько-канадського проекту "Підтримка судової реформи" та ОБСЄ "Розробка стандартизованих програм підготовки суддів".

Метою зустрічі була  координація зусиль та заходів у реалізації спеціальної комплексної програми підготовки новообраних суддів Верховного Суду.

У ході зустрічі сторони детально обговорили змістовне наповнення компонентів програми підготовки, тематику окремих модулів, форми організації навчального процесу.

Окремо було актуалізовано дані щодо залучення провідних міжнародних експертів до підготовки суддів Верховного Суду.

Покроково опрацьовувались етапи та складові спільної роботи над логістичним та організаційним забезпеченням підготовки.

Виконувачка обов’язків ректора Наталія Шукліна винесла на обговорення питання про необхідність допомоги у адаптації до роботи у Верховному Суді переможців конкурсу з числа  науковців та  адвокатів. Ця група майбутніх суддів потребує  окремого тренінгу, який допоміг би їм отримати необхідні знання та навички для входження у нову для них професію - судді касаційної інстанції. Було обговорено можливі складові цього курсу, можливості залучення необхідних викладачів та експертів, методологію підготовки та наявні навчальні матеріали.  Передовсім, вирішено вивчити навчальні потреби, які має вказана категорія.

У підсумку  зустрічі представники проектів міжнародної технічної допомоги підтвердили готовність до скоординованої взаємодії для забезпечення високого рівня програми підготовки, що, в кінцевому рахунку допоможе ефективному початку роботи нового Верховного Суду.