Національна школа суддів України

Актуальні кейси дисциплінарної відповідальності суддів

17 травня 2021 року Національна школа суддів України розпочала проведення тижневої онлайн–підготовки суддів місцевих загальних судів.

Відкрила онлайнові заняття директорка Львівського регіонального відділення Оксана Польна, яка ознайомила зі змістом тижневої програми та закликала суддів до активності на заняттях.  

Розпочав підготовку суддя Ярослав Левик презентацією про верховенство права як засаду цивільного судочинства.

Упродовж тижня онлайнові заняття із колегами будуть проводити членкиня Вищої ради правосуддя Лариса Швецова, судді Інна Білоус, Андрій Грушицький, Надія Стефанів, Олена Кожух, Ігор Бермес, Василь Ревер, Вікторія Бучківська, Вадим Чепурнов і професорка Львівського національного університету імені Івана Франка, докторка юридичних наук Оксана Грищук, менеджерка проєкту РЄ “Підтримка судової влади України для кращого доступу до правосуддя” Ірина Кушнір, начальник Західного міжрегіонального територіального управління АРМА Владислав Насанкін і завідувачка сектором менеджменту активів цієї ж установи Олена Палюх.

До програми підготовки включено вивчення питань допустимості доказів як однієї з гарантій справедливого досудового розгляду згідно зі ст.6 Європейської конвенції, аналіз антикорупційного законодавство та його міжнародних стандартів, передачі активів, на які накладено арешт в кримінальних провадженнях в управління АРМА за рішенням суду.

Увагу суддів буде привернуто до актуальних питань застосування трудового законодавства, призначення покарання у кримінальних справах та кваліфікації правопорушень, пов’язаних із домашнім насильством. Буде проведено обговорення дисциплінарної практики Вищої ради правосуддя, резонансних дисциплінарних проваджень та розглянуто актуальні кейси порушення суддями дисципліни та притягнення їх до відповідальності.             

Судді пройдуть підготовку на  тренінгу “Право на повагу до приватного і сімейного життя: застосування статті 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод”.