Національна школа суддів України

Актуальні новації адміністративного судочинства України

13 квітня  2018 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення Національної  школи суддів України проводить загальноукраїнський семінар для суддів окружних адміністративних та  місцевих загальних судів  на тему: “ Новели Кодексу адміністративного судочинства України  та їх актуальність” .

Відкриваючи семінар, заступник  директора Чернівецького регіонального відділення Тетяна Аілінчій зауважила, що діяльність Національної школи суддів України спрямовано на підготовку висококваліфікованих суддівських кадрів зі своєчасним реагуванням на зміни в законодавстві й судовій практиці та врахуванням практики Європейського суду з прав людини, і вже сьогодні є нагальна необхідність вивчати та обговорювати новели адміністративного судочинства України.

Вітальною промовою до учасників заходу звернулась суддя, голова Чернівецького окружного адміністративного суду Тетяна Брезіна, яка ознайомила суддів з метою, регламентом заходу та актуальними питаннями, що включені до програми.

Для проведення семінару запрошено суддю Вищого адміністративного суду України, кандидата юридичних наук Любов Гончар,  суддю Черкаського  окружного  адміністративного суду, кандидата юридичних наук, доцента Ларису Трофімову та суддю Тернопільського окружного  адміністративного суду Андрія  Жука.

Викладачі звернули увагу на актуальність теми семінару та висловили  вдячність учасникам за їхню готовність здобувати нові професійні знання.

Семінар розпочала Тетяна Брезіна з висвітлення питання щодо верховенства права в адміністративному судочинстві.

Любов Гончар зосередила увагу на розгляді нових правил визначення юрисдикцій та розмежуванні предметної юрисдикції адміністративних судів.

Використовуючи презентації Power Point, Лариса Трофімова обговорила із суддями актуальні питання щодо розгляду типових і зразкових справ адміністративної юрисдикції.

Андрій  Жук  розповів  про  нові вимоги щодо доказів в адміністративному процесі.

Судді–учасники взяли участь у дискусіях та отримали вичерпні відповіді на всі свої запитання.

Після закінчення семінару учасники поділилися враженнями та висловили свої побажання та пропозиції.