Національна школа суддів України

Актуальні питання декларування та фінансового контролю

2 березня 2016 року в місті Харкові місцевим регіональним відділенням  Національної школи суддів України проведено семінар для працівників апаратів судів на тему: “Антикорупційне законодавство України. Актуальні питання декларування та фінансового контролю”.

Семінар проведено за підтримки територіального управління Державної судової адміністрації України  в Харківській області з використання системи відеоконференції. Такий формат проведення дав змогу понад  50 судовим установам Харківської, Сумської та Полтавської областей взяти участь у заході.

Цей семінар було спрямовано на ознайомлення працівників апаратів судів  із новелами антикорупційного законодавства України та європейськими стандартами в цій сфері. Мета семінару – підвищення рівня  обізнаності слухачів із різновидами корупційних проявів, особливостей фінансового контролю, заходів, пов’язаних із запобіганням конфлікту інтересів. 

 Під час свого виступу викладачі – суддя Харківського апеляційного адміністративного суду Михайло Гуцал та суддя Дзержинського районного суду міста Харкова Тетяна Штих звернули  увагу слухачів на особливості застосування антикорупційного законодавства до працівників судової системи.

Заступник начальника Головного управління Державної фіскальної служби в Харківській області Наталія Свєтош детально висвітила питання заповнення та подання державними службовцями апаратів судів декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру. Покрокова інструкція з цього питаня стала в нагоді, враховуючи, що 1 квітня завершується термін декларування доходів за минулий рік.

Виступ Наталії Свєтош викликав жвавий інтересу в учасників заходу. Поставити свої запитання фахівцю мали змогу слухачі, які були безпосередньо присутні на заняттях, та працівники апаратів судів, які брали участь у відеотрансляції семінару.

Після завершення семінару на адресу регіонального відділення надійшло багато відгуків від учасників семінару. Зокрема, керівництво територіального управління Державної судової адміністрації України в Полтавській області висловило щиру подяку за можливість брати участь у заняттях без відриву від виробництва та зазначило, що поради, отримані під час занять, стануть у нагоді державним службовцям у декларуванні доходів за минулий рік.