Національна школа суддів України

Актуальні питання добору кандидатів до ВРП і ВККС

1 вересня 2021 року виконуюча обов’язки ректора Наталія Шукліна та начальниця відділу Тетяна Пустовойтова узяли участь в онлайн–зустрічі представників проєктів міжнародної допомоги, які працюють у сфері зміцнення верховенства права.

Зустріч проходила в контексті обговорення нещодавнього набрання чинності двома законами, які є важливою складовою судової реформи в Україні та спрямовані на відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККС) № 1629-ІХ й реформування Вищої ради правосуддя (ВРП) № 1635-ІХ.

Ключовим доповідачем фахової дискусії виступив Голова Ради суддів України Богдан Моніч, який розповів про роль Ради суддів України у процесі відбору кандидатів на посади членів ВРП і ВККС, зазначивши, що РСУ зі свого боку вживає усіх визначених законом заходів щодо прискорення процесу реформування зазначених державних органів суддівського врядування та вирішення питання їх кадрового наповнення.

У ході зустрічі відбулася жвава дискусія щодо актуальних питань організації та проведення конкурсу з обрання кандидатів до ВРП й ВККС та подальших перспектив реформування судової системи України за участю членів Ради суддів України, представників судової влади, Програми USAID “Нове правосуддя”, Національної школи суддів України, проєктів міжнародної технічної допомоги та національних партнерів.

Під час онлайн–зустрічі учасники та учасниці мали змогу поінформувати партнерів про поточну і заплановану діяльність своїх проєктів та інституцій.

Наступна зустріч представників та партнерів проєктів МТД відбудеться в межах нової Програми USAID та запланована на 6 грудня 2021 року.