Національна школа суддів України

Актуальні питання доказів і доказування в судах першої інстанції

27 січня    2017 року в  місті Чернівцях  місцеве  регіональне відділення  Національної  школи суддів України проводить  семінар для  суддів місцевих загальних  судів з метою підвищення рівня  кваліфікації на тему: “Проблеми  доказування  у справах  про  кримінальні  та  адміністративні правопорушення ”.

Відкриваючи захід, директор Чернівецького регіонального відділення Анатолій Огородник ознайомив суддів з метою та регламентом семінару.

Судді  висловили свої очікування від семінару  удосконалити вміння щодо оцінки доказової інформації  та викладення  обґрунтування   оцінки доказів у судових рішеннях.

У семінарі беруть участь 20 суддів місцевих загальних судів Чернівецької області.

Для проведення семінару запрошено суддів Апеляційного суду Чернівецької області  Галину Станковську та Онуфрія Колотила і суддю Апеляційного суду Чернівецької області у відставці Сепаниду  Підгорну .        

 Семінар було розпочато з інтерактивної лекції щодо застосування Конвенції про захисту прав людини і основоположних свобод та практики Європейського cуду  з прав людини місцевими загальними судами України.         

Програмою семінару також передбачено розгляд актуальних питань, що виникають   при  доказуванні та  оцінюванні  доказової інформації.

Окрім того, судді  проаналізують практику застосування судами адміністративних стягнень, обговорять проблемні питання щодо доказів і доказування у справах про адміністративні правопорушення та підстави повернення матеріалів для усунення недоліків.

 Після закінчення семінару судді поділяться враженнями та висловлять свої побажання та пропозиції.

З повними текстом програми семінару  можна ознайомитись на веб-сайті Національної школи суддів України  в розділі “Підготовка”.