Національна школа суддів України

Актуальні питання культури мови у діловому спілкуванні

28 березня 2017 року в місті Дніпрі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводять підготовку працівників апарату окружного суду на тему: “Ділова українська мова”.

З вітальним словом перед слухачами виступили: директор регіонального відділення Олександр Мартиненко, який ознайомив учасників в метою заходу і регламентом роботи і заступник директора Алла Баштанник, яка звернула увагу на корисність постійного вивчення правил української мови для щоденного використання в роботі працівників апаратів судів.

У заході беруть участь працівники апарату Ленінського районного суду м. Дніпропетровська в кількості 20 осіб.

Для проведення семінару запрошена доцент кафедри української та іноземних мов Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат філологічних наук Неонілла Баракатова, яка поділилася зі слухачами теоретичними знаннями щодо поняття мовний етикет та зупиниться на основних нормах літературної мови.

Викладач Неонілла Баракатова ознайомить працівників апаратів суду з фонетико-акцентуаційними та лексичними нормами української ділової мови, морфологічними особливостями ділової української мови і синтаксичними структурами офіційно-ділового стилю, а також надасть фахові поради.

Слухачі візьмуть активну участь у виконанні практичних завдань і в обговоренні правил уживання мовних конструкцій. Наприкінці заходу відбудеться експрес-опитування за допомогою клікерів, що дозволить перевірити рівень здобутих знань та отриманих навичок.

З повними текстом програми  підготовки працівників апаратів окружних судів можна ознайомитися на веб-сайті Національної школи суддів України.