Національна школа суддів України

Актуальні питання написання судових рішень в адміністративному судочинстві

3 березня 2020 року в місті Дніпрі Національна школа суддів України провела підготовку помічників суддів і консультантів окружних та апеляційних адміністративних судів на тренінгу на тему: “Актуальні питання написання судових рішень у світлі новел процесуального законодавства в адміністративному судочинстві”.

У вітальній промові заступник директора Дніпровського регіонального відділення, кандидат наук з державного управління Алла Баштанник представила викладачів, розповіла про регламент і тематику тренінгу, а також звернула увагу на актуальність проведення вищезазначеного заходу для поглиблення знань та вмінь щодо написання проектів судових рішень помічниками суддів у світлі новел Кодексу адміністративного судочинства України.

Модератор – доктор юридичних наук, професор, суддя Василь Ільков висвітлив мету тренінгу, провів знайомство зі слухачами та з’ясував їх очікування від участі в заході.

Міні-лекцію з використанням презентації щодо новел  Кодексу адміністративного судочинства в судовому процесі та особливостей написання судових рішень у світлі цих новел провели судді-викладачі –  доктор юридичних наук, професор Василь Ільков і кандидат юридичних  наук Олександр Прасов.

Про особливості написання судових рішень у позовному та спрощеному провадженнях розповів суддя Станіслав Златін, а про особливості написання судових рішень в окремих категоріях справ – суддя у відставці Юлія Дадим.

Василь Ільков розглянув з учасниками питання щодо судових рішень у зразковій та типовій справі і зосередив увагу на критеріях визначення типових справ.

Новелам у нормах, що регламентують питання судових витрат, приділив увагу суддя Олександр Прасов.  

Учасники тренінгу взяли участь у дискусіях і обговореннях, експрес-опитуванні з використанням клікерів та отримали відповіді на актуальні запитання від досвідчених викладачів та тренерів.

Після закінчення тренінгу було проведено анкетування учасників щодо вражень від заходу.

Повний текст програми тренінгу розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.