Національна школа суддів України

Актуальні питання обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою

15 червня 2016 року в місті Одесі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Апеляційним судом Одеської області проведено семінар для суддів місцевих загальних судів, які розглядають кримінальні справи, на тему: “Актуальні питання обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та його продовження”.

Відкриваючи семінар, директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець наголосив на актуальності теми та представив гостя семінару, суддю вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ Валентина Зубаря. Для проведення семінару викладачами запрошено суддів Апеляційного суду Одеської області Олександра Джулая, Олега Копіцу, Наталію Грідіну, Альбіну Кадегроб  та Руслана Котелевського.

Розпочався семінар із оцінки обґрунтованості клопотань про обрання запобіжного заходу та втручання у права, гарантовані ст. 5 Конвенції;Про захист прав людини і основоположних свобод;. Під час семінару судді проаналізували ризики, що враховуються при застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою,  розглянули вимоги до ухвали слідчого судді, обговорили визначення розміру застави та клопотання про продовження запобіжного заходу.