Національна школа суддів України

Актуальні питання організації служби персоналу в судах в умовах реформування судової системи

25–27 березня 2019 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку спеціалістів з питань персоналу місцевих (окружних) та апеляційних судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської, Чернігівської областей та міста Києва.

Підготовку розпочато з тренінгу “Основи ефективного спілкування в професійній діяльності працівників апарату суддів:  основні аспекти та психологічні особливості”, який провела провідний науковий співробітник відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України, кризовий психолог, фахівець з травмафокусованої психотерапії Надія Голембієвська. Під час заходу учасники удосконалили навички ефективного спілкування у професійній діяльності з урахуванням особливостей основних комунікативних компетенцій, властивих працівникам апаратів судів. Під час виконання практичних вправ та роботи з кейсами слухачі опанували основні механізми адаптації до професійної діяльності, вивчили техніки самоопанування і психо-емоційної саморегуляції, оцінки власних комунікативних компетенцій.

Також, під час підготовки радник генерального директора державного підприємства “Інформаційні судові системи” Євген Жердєв презентує слухачам надзвичайно актуальну на сьогодні тему  щодо функціонування підсистеми управління персоналом Єдиної інформаційної судово-телекомунікаційної системи, проблемних питань її запровадження і використання в місцевих та апеляційних судах.

Про застосування антикорупційного законодавства щодо державних службовців органів судової влади, види фінансового контролю у сфері запобігання корупції, алгоритм заповнення декларацій та податкових повідомлень, типові помилки при їх заповненні та відповідальність за порушення вимог антикорупційного законодавства учасники підготовки дізнаються у ході тренінгу, який проведе професор кафедри парламентаризму та політичного менеджменту Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат юридичних наук, доцент Ростислав Марчук.

Начальник відділу по роботі з персоналом Національної школи суддів України Олег Цимбалюк обговорить із присутніми актуальні питання організації служби персоналу в судах в умовах реформування судової системи з урахуванням змін, що відбуваються у процесі реорганізації та ліквідації судів.

Надзвичайно цікавим та змістовним буде виступ начальника відділу звернень та надання публічної інформації секретаріату Касаційного цивільного суду апарату у складі Верховного Суду Олексій Ніколенко на тему особливостей застосування в судовій системі Законів України “Про звернення громадян”, “Про доступ до публічної інформації”. Особливу увагу викладач приділить обговоренню проблемних питань щодо надання інформації за запитами, що містить дані персонального/особистого характеру, та відомостей стосовно особових справ суддів і працівників апарату суду.

Як застосовувати нові стандарти документування в кадровому діловодстві, як правильно готувати внутрішні службові документи з урахуванням доповнень до офіційно-ділового письмового стилю слухачі зможуть дізнатися з виступу та презентації головного наукового співробітника відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, кандидата філологічних наук, доцента Оксани Кабиш.

На завершення підготовки учасники матимуть можливість подискутувати з викладачами, проявити себе у виконанні практичних вправ та отримати відповіді на актуальні запитання від досвідчених викладачів.