Національна школа суддів України

Актуальні питання підготовки керівників апаратів - організація роботи та забезпечення ефективної діяльності суду

3 – 7 листопада 2014 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення  Національної  школи суддів України проводить підготовку   керівників апаратів місцевих загальних та апеляційних судів областей.

Для проходження навчання прибуло 11 керівників апаратів судів.

Вітальними словами навчання відкрила т. в. о. директора Чернівецького регіонального відділення  Тетяна Аілінчій.

Для проведення підготовки викладачами запрошено:  суддів кримінальної палати Апеляційного суду Чернівецької області: Онуфрія Колотила, Степаниду Підгорну та Василя Петлюка, а також суддів цивільної палати Апеляційного суду Чернівецької області –  Валентину Чупікову та Ігоря Лисака, суддів Першотравневого районного суду м. Чернівців, кандидатів юридичних наук Ларису Стоцьку та Аліну Федіну.

Керівники апаратів судів  під час підготовки на лекціях Василя Петлюка  будуть обговорювати особливості провадження у справах про злочини вчинені неповнолітніми.

Разом  з керівником апарату Апеляційного суду Чернівецької області Іваном Сороханом слухачі будуть вивчати актуальні питання, які виникають при  організації роботи суду та забезпечення ефективності його діяльності, а також психологічні та суспільні фактори, їх вплив на здійснення судочинства в судах. Запобігання ефекту професійного вигорання.

Аліна Федіна поділиться практикою   в організації  судового процесу, на якому присутні представники ЗМІ, а також проведе комунікаційний практикум.

Звільнення від судових витрат, відстрочення та розстрочення, зменшення їх розміру вивчатимуть на лекціях Ігоря Лисака.

У ході підготовки начальник відділу кадрів  та державної служби апеляційного суду Чернівецької області Оксана Цепла  на  своїх  лекціях зверне увагу на формування кадрового резерву для державної служби на заміщення посад державних службовців та просування їх по службі в апараті суду.  

Повний текст програми підготовки  секретарів судового засідання місцевих загальних та апеляційних судів опублікований на сайті Національної школи суддів України  в розділі Підготовка.

Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.