Національна школа суддів України

Актуальні питання правозастосування при розгляді спорів щодо правочинів у господарському судочинстві

3 грудня 2021 року Національна школа суддів України у межах підготовки суддів апеляційних господарських судів провела апробацію тренінгу “Розгляд спорів щодо правочинів в господарському судочинстві: актуальні питання правозастосування”.

Тренінг розпочав викладач-координатор відділу підготовки викладачів (тренерів) Олександр Потильчак, який звернув увагу на актуальність розробленого курсу для суддів.

Судді господарських судів Олена Малєєва та Володимир Гевко, які є розробниками тренінгу, успішно презентували матеріали навчального курсу та відповіли на поставлені запитання учасників.

Під час апробації тренінгу були опрацьовані такі теми:

– Договори та інші правочини, як підстава виникнення господарських правовідносин. Односторонні правочини. Тлумачення договору;

– Особливості вирішення спорів, що виникають під час укладення господарських договорів;

– Практика вирішення спорів про внесення змін до договору, розірвання та припинення договорів;

– Визнання господарського договору недійсним.

Програмою тренінгу передбачені презентації мінілекцій у форматі Power Point, виконання практичних завдань та загальне обговорення актуальної практики Верховного Суду.

Після завершення апробації тренінгу судді висловили свої побажання та пропозиції, які будуть враховані розробниками на черговому засіданні з доопрацювання матеріалів тренінгу.